ΠΟΛΙΤΕΙΑΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Πώς ο Αχελώος ”ρούφηξε” τον άτυχο ψαροντουφεκά

psarontoufekas agrinio
Θλίψη στην περιοχή του Αγρινίου, όπου και διέμενε με την σύζυγο και τα δυο παιδιά του, έχει προκαλέσει ο θάνατος του 49χρονου Ανδρέα Χαρατσάρη, του ψαροντουφεκά που πλήρωσε με την ζωή του, την αγάπη του για το υποβρύχιο ψάρεμα.

Ο άνδρας την Τετάρτη το μεσημέρι, αποφάσισε να πέσει στη λίμνη σε ένα, όπως προκύπτει , πολύ επικίνδυνο σημείο, όπου τεράστιες ποσότητες νερού παροχετεύονται σε τεχνητό κανάλι, που αποτελεί την τεχνητή κοίτη του Αχελώου και συνεχίζει έτσι μέχρι τον Άγιο Γεώργιο Καλυβίων, όπου και τα νερά συναντούν την φυσική κοίτη του ποταμού.

Ο 49χρονος, έφτασε στην όχθη της λίμνης, στο τέλος της γέφυρας δεξιά στο ρεύμα προς Αμφιλοχία, κατεβαίνοντας μια σιδερένια σκάλα. Εκεί φόρεσε τη στολή του και όπως φαίνεται μόλις έπεσε στα νερά της λίμνης , που φαίνονταν ήρεμα, τον «ρούφηξε» το δυνατό ρεύμα, της παροχέτευσης των υδάτων προς το κανάλι. Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν πρόλαβε να φορέσει τα βατραχοπέδιλα του. Το ψαροντούφεκο του βρίσκεται ακόμη στον βυθό της λίμνης.

Το σώμα του άτυχου άνδρα παρέσυρε το ρεύμα περίπου 800 μέτρα μακριά από το σημείο που βρέθηκαν τα ρούχα του και τα βατραχοπέδιλα του, στην άλλη πλευρά του δρόμου, αριστερά και μέσα στο μεγάλο τσιμεντένιο κανάλι.

Οι δε δραματικές αναζητήσεις ξεκίνησαν στις 11 το βράδυ, για να ολοκληρωθούν με την ανεύρεση του πτώματός του, από άνδρες της ΟΠΚΕ δυο ώρες αργότερα, στη μια τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Από την νεκροψία-νεκροτομή, προέκυψε πως ο θάνατός του 49χρονου,  πατέρα δύο παιδιών προήλθε από πνιγμό.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ΔΕΗ, στο πλαίσιο της λειτουργίας των υδροηλεκτρικών σταθμών , απαγορεύει οποιαδήποτε αλιευτική δραστηριότητα στις τεχνητές λίμνες, εξαιτίας της μεγάλης επικινδυνότητας που υπάρχει από τις ξαφνικές αλλαγές στην στάθμη, την παροχέτευση τεράστιων ποσοτήτων νερού από τη μια λίμνη στην άλλη, συνθήκες που δημιουργούν δυνατά ρεύματα και γενικά αντίξοες συνθήκες για τέτοιου είδους δραστηριότητες.

You may also like

Comments are closed.