ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πώς σχολιάζει ο τουρκικός τύπος την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα

erdogan mitsotakis peunat scaled 1 2048x1366 1 873x432 1

Πρώτο θέμα στον τουρκικό Τύπο η επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα και η υπογραφή της Διακήρυξης Καλής Γειτονίας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, Τα θέματα που σχολιάζονται, η Διακήρυξη των Αθηνών αλλά και η βίζα-εξπρές με την οποία Τούρκοι πολίτες θα μπορούν να επισκέπτονται δέκα ελληνικά νησιά για επτά μέρες όλο τον χρόνο.

Η Hurriyet αναφέρει «100 χρόνια μετά τη Λωζάνη υπογράφηκε η Διακήρυξη Καλής Γειτονίας», ενώ η Sabah γράφει «Για την ειρήνη, ας γίνουμε παράδειγμα στον κόσμο».

Πώς σχολιάζει ο τουρκικός τύπος την επίσκεψη Ερντογάν στην ΑθήναΠώς σχολιάζει ο τουρκικός τύπος την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα

 

Η Milliyet γράφει «Άνεμος ειρήνης στο Αιγαίο» ενώ η Aksam «Ας γίνει θάλασσα ειρήνης το Αιγαίο».

Πώς σχολιάζει ο τουρκικός τύπος την επίσκεψη Ερντογάν στην ΑθήναΠώς σχολιάζει ο τουρκικός τύπος την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα

Τα αντιπολιτευόμενα ΜΜΕ συνεχίζουν την κριτική για αλλαγή στη ρητορική του Ερντογάν: «Ο Ερντογάν έλεγε ‘θα πάμε στην Ελλάδα μια νύχτα ξαφνικά’, τώρα πήγε μέρα, όπως του είχε απαντήσει ο Μητσοτάκης».

Ο Φατίχ Πορτακάλ, παρουσιαστής του SOZCU TV, σχολίασε: «Έτσι συναντήθηκαν. Στην πραγματικότητα η σχέση τους είχε ξεκινήσει με κακό τρόπο. Ο Ερντογάν είχε δηλώσει πως ‘θα έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα’, όπως ‘για μένα δεν υπάρχει ο Μητσοτάκης’. Ενώ ο Μητσοτάκης περίπου το 2020 του είχε απαντήσει λέγοντας ‘μην έρθεις νύχτα αλλά να έρθεις την ημέρα’. Και ο Ερντογάν πήγε την ημέρα και χαμογέλασαν ξαφνικά! Μη μου κάνετε απότομες κινήσεις με την κάμερα, εδώ μιλάμε για μαλάκωμα κινήσεων. Λοιπόν συναντήθηκαν μέρα, και αποφάσισαν να συναντιουνται τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο. Αυτό είναι!».

Το τηλεοπτικό δίκτυο SHOW TV ανέφερε: «H νέα σελίδα στις σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας άνοιξε με την ιστορικής σημασίας εοίσκεψη του προέδρου Ερντογάν στην Αθήνα. Ο πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε πως ‘δεν υπάρχει ζήτημα μεταξύ μας το οποίο δεν μπορεί να επιλυθεί’. Και από τον Μητσοτάκη ήρθε η δήλωση πως αποφασίσαμε να ξαναζωντανεψουμε τις σχέσεις μας. Οι δυο ηγέτες αποφάσισαν να να συαντιούνται τουλάχιστον μια φορά κάθε χρόνο. Ηρθε και ευχάριστο νέο σε όσους Τούρκους θέλουν να κάνουν διακοπές στην Ελλάδα

Οι δυο ηγέτες αναφέρθηκαν και στο ζήτημα της βίζα; Οι τούρκοι πολίτες θα μπορούν να ταξιδεύουν σε 10 ελληνικά νησιά και θα παίρνουν βίζα στην είσοδο με διάρκεια 7 ημερών».

You may also like

Comments are closed.