Πως τα πρακτορεία ΟΠΑΠ γίνονται εύκολος στόχος ληστών – Τα νυχτέρια, οι εισπράξεις και η γρήγορη διαφυγή

Facebook
Twitter

Του Νίκου Σύφαντου

Ακόμη ένα πρακτορείο ΟΠΑΠ μπήκε στο στόχαστρο ληστών στην Πάτρα. Δεν είναι η πρώτη φορά που δράστες επιχειρούν καταδρομική ληστεία αλλά όλοι εύχονται να είναι η τελευταία.

Το θύμα των δύο κουκουλοφόρων που κρατούσαν όπλα, ήταν ο υπάλληλος του καταστήματος στη συμβολή των οδών Παναχαϊκού και Βορείου Ηπείρου, από τον οποίο οι δράστες άρπαξαν περίπου 1.000 ευρώ.

Ασφαλώς και επικρατεί προβληματισμός στην Αστυνομία για την υπόθεση, η οποία όπως προαναφέρθηκε δεν είναι η πρώτη.

Ο «πονοκέφαλος» των αστυνομικών αφορά στο γεγονός πως τα περισσότερα καταστήματα ΟΠΑΠ παραμένουν ανοιχτά μέχρι αργά τη νύχτα, δεδομένου πως σε μερικές βραδιές είναι σε εξέλιξη πολλοί αγώνες των κουπονιών στοιχημάτων στα οποία μπορούν μέχρι αργά να πάρουν μέρος παίχτες του στοιχήματος.

ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΎΟΝΤΑΙ

Οι ληστές αυτό το γνωρίζουν. Και συνήθως επιλέγουν στόχους που βρίσκονται περιφερειακά της πόλης και ιδιαίτερα στόχους από όπου μπορούν να έχουν εύκολη διαφυγή μέσω περιφερειακών αυτοκινητόδρομων όπως στην προκειμένη περίπτωση η λεωφόρος Βενιζέλου.

Ακόμη, επιλέγουν, όπως έχει αποδειχθεί στο παρελθόν να χτυπήσουν καταστήματα ΟΠΑΠ τα οποία βρίσκονται μεν σε περιφερειακές περιοχές, οι οποίες όμως είναι πυκνοκατοικημένες και να καταφέρουν μετά την πράξη τους να κινηθούν στα στενά και να εξαφανιστούν, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από την Αστυνομία.

Παρά ταύτα για τη συγκεκριμένη υπόθεση αστυνομικοί έχουν συγκεντρώσει οπτικό υλικό από κάμερες του καταστήματος αλλά και κατοικιών της περιοχής, προκειμένου να φθάσουν στα ίχνη των δραστών.

Ο «ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ» ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Όλα τα παραπάνω είναι γνωστά στους αστυνομικούς και στα επιτελεία της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας. Τόσο η Ασφάλεια Πατρών όσο και η Άμεση Δράση, συμπεριλαμβάνουν στον καθημερινό τους σχεδιασμό εποχούμενες περιπολίες σε περιοχές που χαρακτηρίζονται ως «κόκκινες» για το ενδεχόμενο να υπάρξει κινητικότητα κακοποιών.

Πληροφορίες της «Πολιτείας» αναφέρουν πως παράλληλα υπάρχουν πάγιες εντολές έτσι ώστε να βρίσκεται σε διαρκή δραστηριότητα το δίκτυο άντλησης πληροφοριών, με στόχο να υπάρχουν στοιχεία πρόληψης ανάλογων περιστατικών. Μπορεί δηλαδή να έχουν καταγραφεί ληστείες σε βάρος ιδιοκτητών ή υπαλλήλων πρακτορείων ΟΠΑΠ στην περιοχή, «αλλά να είστε βέβαιοι πως με τις κινήσεις της Αστυνομίας έχουν αποφευχθεί πολύ περισσότερες» ανέφερε αξιωματικός της Αστυνομίας στην «Πολιτεία».

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top