ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Πόσα ηλεκτρικά ποδήλατα θα έρθουν στην Πάτρα

Facebook
Twitter

Σύστημα ηλεκτρικών κοινόχρηστων ποδηλάτων σκοπεύει να φέρει ο δήμος της Πάτρας στην αχαϊκή πρωτεύουσα προχωρώντας στην κατάθεση μιας πρότασης για να διεκδικήσει χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα στο πλαίσιο της μικροκινητικότητας και της πράσινης μετακίνησης.

Η πρόταση που έχει κάνει αφορά 59 ηλεκτρικά ποδήλατα και τρία ποδήλατα αυτού του τύπου για ΑμεΑ τα οποία θα τοποθετηθούν σε αντίστοιχους ηλεκτρικούς σταθμούς που θα υπάρχουν σε επιλεγμένα σημεία της Πάτρας τα οποία ακόμα δεν έχουν καταρτιστεί.

Η μίσθωση των ποδηλάτων θα είναι δωρεάν και το σύστημα θα λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο, με αυτόν των κοινόχρηστων συμβατικών ποδηλάτων που υπήρχαν στην Πάτρα.

Ο κάθε ενδιαφερόμενος θα γίνεται μέλος του συστήματος, αποκτώντας μια ηλεκτρονική κάρτα με την οποία θα έχει την δυνατότητα να δανείζεται το ηλεκτρικό ποδήλατο για τις μετακινήσεις του για όση ώρα χρειάζεται.

Η μίσθωση θα είναι δωρεάν και ο ποδηλάτης θα έχει την δυνατότητα να αφήνει το ποδήλατο σε άλλον σταθμό από αυτόν που το πήρε.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι σύστημα ηλεκτρικών ποδηλάτων έχουν αποκτήσει πλέον πολλές πόλεις της Ελλάδας ακόμα και μικρότερες από την Πάτρα και είναι καιρός να γίνει αυτό και για την αχαϊκή πρωτεύουσα. Ο προϋπολογισμός του έργου θα φτάσει τα 434.000 ευρώ.

 

Πόσα ηλεκτρικά ποδήλατα είναι να έρθουν στην Πάτρα τους επόμενους μήνες
Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top