ΥΓΕΙΑ

Πόσο διαρκεί η ανοσία μετά τον εμβολιασμό για τον κορωνοϊό

emvolio koronoios
Κατά τη χθεσινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό, η Μαρία Θεοδωρίδου αναφέρθηκε στα πρώτα ευρήματα για τη διάρκεια της ανοσίας που προσφέρει το εμβόλιο.

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών τόνισε ότι η επαναλοίμωξη τους πρώτους 3 μήνες είναι εξαιρετικά σπάνια, ενώ μελέτες μιλούν για 6 και 9 μήνες προστασίας.

Η ίδια είπε: «Αρκετοί πολίτες διακατέχονται από την αγωνία αν το εμβόλιο είναι αποτελεσματικό και σπεύδουν να κάνουν εξέταση αντισωμάτων και μπορεί το αποτέλεσμα να είναι αρνητικό το οποίο έχει πολλές ερμηνείες και αυτό εντείνει την δυσπιστία απέναντι στα εμβόλια».

H πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού υπογράμμισε ότι ο προσδιορισμός των αντισωμάτων είναι σημαντικός για την επιδημιολογική επιτήρηση αλλά περιορισμένης σπουδαιότητας σε ατομικό επίπεδο. «Δεν συστήνεται έλεγχος αντισωμάτων μετά από εμβολιασμό» προσέθεσε η κα Θεοδωρίδου.

You may also like

Comments are closed.

More in:ΥΓΕΙΑ

auga ΥΓΕΙΑ

Ανακαλούν χιλιάδες βιολογικά κοτόπουλα και αυγά – Η ανακοίνωση της ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ

Στην ανάκληση βιολογικού κοτόπουλου και δεκάδων χιλιάδων βιολογικών αυγών επιχείρησης που εδρεύει στην Κρήτη, προχώρησαν τα ελεγκτικά κλιμάκια του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ. ...