ΥΓΕΙΑ

Πόσο συχνά πρέπει να αλλάζουν εσώρουχα οι άνδρες; Ειδικοί δίνουν την απάντηση

harsh gupta 6pib hq58og unsplash

Πόσο συχνά πρέπει να αλλάζουν οι άντρες εσώρουχο; Αυτό είναι το ερώτημα που βασανίζει τον ανδρικό πληθυσμό και έρχεται να απαντήσουν ειδικοί σε δερματολογικά θέματα.

Κορυφαίοι δερματολόγοι έχουν ισχυριστεί κατά καιρούς ότι οι άνδρες μπορούν να μείνουν με το ίδιο εσώρουχο για περισσότερες από 24 ώρες σε αντίθεση με τις γυναίκες. Κι αυτό διότι οι άνδρες δεν κινδυνεύουν με λοιμώξεις ή άλλα προβλήματα υγείας.

Ο Ινδός δερματολόγος Dr Anju Methil μιλώντας στη Daily Mail για αυτό το θέμα, ανέφερε: «Σε κάποιες περιπτώσεις και χωρίς εφίδρωση, η αλλαγή κάθε δεύτερη μέρα μπορεί να γίνει αποδεκτή. Τα πιο χαλαρά εσώρουχα, όπως τα μποξεράκια επιτρέπουν ελαφρώς μεγαλύτερης διάρκειας χρήση».

Μια μελέτη το 2020 διαπίστωσε ότι το 22% των ανδρών δεν άλλαζαν τα εσώρουχά τους κάθε μέρα, με έναν στους 20 να παραδέχεται ότι ξαναφόρεσε το εσώρουχό του περισσότερες από πέντε φορές πριν το πλύνει.

Ο Dr Chun Tang, ιατρικός διευθυντής στο Pall Mall Medical στο North West, πρόσθεσε: «Μπορεί το να φοράς εσώρουχα για πολλές ημέρες να μην είναι το ιδανικό, ωστόσο τα βαμβακερά μποξεράκια που αναπνέουν, μπορούν να φορεθούν για δύο ημέρες, εάν τηρούνται οι σωστές πρακτικές υγιεινής.

Δυστυχώς, οι γυναίκες δεν έχουν την ίδια τύχη λόγω της συσσώρευσης βακτηρίων. Το να φοράνε τα ίδια εσώρουχα για συνεχόμενες ημέρες ενέχει κινδύνους για την υγεία τους λόγω των βακτηρίων και του ιδρώτα».

p

Προτού κάποιος βιαστεί να υιοθετήσει τις ιατρικές αυτές διαπιστώσεις, ότι μπορεί να φοράει το ίδιο εσώρουχο για 48 ώρες, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός.

Οι δερματολόγοι προειδοποιούν τους άνδρες ότι μπορεί να καταλήξουν με μυκητιασική λοίμωξη, γνωστή και ως «φαγούρα jock», η οποία συχνά εμφανίζεται ως κόκκινο φολιδωτό εξάνθημα στη βουβωνική χώρα, αλλά μπορεί επίσης να επηρεάσει τους άνω μηρούς, το άνω άκρο και τα κάτω μέρη της κοιλιάς.

Γνωστό και με την ιατρική του ονομασία «tinea cruris», αυτή η άβολη κατάσταση προκαλείται από μύκητες που ευδοκιμούν σε ζεστές, υγρές περιοχές και επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό άτομα που ιδρώνουν πολύ ή φορούν στενά ρούχα. Συχνά μπορεί να συνοδεύεται από αίσθημα κνησμού ή καψίματος καθώς και σκάσιμο του δέρματος.

Η Sarah Roberts, ειδική στην περιποίηση της επιδερμίδας, είπε: «Τα ανδρικά μποξεράκια, αν και αγγίζουν το δέρμα λιγότερο συχνά από τα γυναικεία εσώρουχα, δεν ξεφεύγουν από αυτούς τους κινδύνους – ιδιαίτερα όταν φοριούνται επανειλημμένα».

«Εάν αισθανθείτε οποιαδήποτε ενόχληση, φαγούρα ή ασυνήθιστη έκκριση, αλλάξτε αμέσως τα εσώρουχά σας και συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία υγείας εάν είναι απαραίτητο», λέει ο Dr Archit Aggarwal, από το ClinicSpots.

You may also like

Comments are closed.

More in:ΥΓΕΙΑ