ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Πόσο θα κοστίσει το ρεύμα τον Νοέμβριο στα νοικοκυριά – Χαρακτηριστικά παραδείγματα

Facebook
Twitter

O αρμόδιος υπουργός προχώρησε στην ενημέρωση των καταναλωτών για τις επιδοτήσεις που θα κρίνουν τον τελικό λογαριασμό ιδιωτών και επιχειρήσεων με ισχύ από την 1η Νοεμβρίου.

Η επιδότηση αφορά σε όλες τις παροχές κύριας και μη κύριας κατοικίας, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και ανεξαρτήτως παρόχου. «H Ελλάδα είναι πρωταγωνιστής στον αγώνα για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης» τόνισε ο Κώστας Σκρέκας.

Όσον αφορά τις επιδοτήσεις για το ηλεκτρικό ρεύμα ανακοίνωσε:

Για όλες τις παροχές κυρίας και μη κυρίας κατοικίας χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και ανεξαρτήτως παρόχων:

Στην πρώτη κλίμακα τοποθετούνται οι χαμηλότερες καταναλώσεις, δηλαδή αυτές που φτάνουν έως περίπου 500ΚWh/μήνα με επιδότηση 238 ευρώ.

Σύμφωνα με το ΥΠΕΝ σε αυτήν την κατηγορία ανήκει το 90% των νοικοκυριών τα οποία και θα απολαμβάνουν τις μεγαλύτερες επιδοτήσεις.

Δεύτερη κλίμακα

Στην δεύτερη κλίμακα τοποθετούνται οι μηνιαίες καταναλώσεις από 501 έως 1000 ΚWh/μήνα.

Σε αυτή την περίπτωση τα νοικοκυριά επιδοτούνται με 188 ευρώ. Ενώ ισχύει επιπλέον μείωση 50 ευρώ στον λογαριασμό για όσους πετύχουν μείωση της κατανάλωσης τους κατά 15%

Τρίτη κλίμακα

Η τρίτη κλίμακα αφορά όσους καταναλώνουν πάνω από 1.001 ΚWh/μήνα, δηλαδή το 2% των νοικοκυριών. Γι’ αυτή την κατηγορία η επιδότηση ανέρχεται στα 50 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Και σε αυτή την κλίμακα, ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Σκρέκα ισχύει η επιπλέον επιδότηση των 50 ευρώ ανά μεγαβατώρα σε περίπτωση εξοικονόμησης 15% συγκριτικά με το περασμένο έτος.

Ενώ για όσους έχουν κοινωνικό τιμολόγιο θα γίνει απορρόφηση 100% αύξησης και θα επιδοτηθούν με 286 ευρώ ανα μεγαβατώρα.

Επαγγελματικά Τιμολόγια

Για τους μη οικιακούς καταναλωτές με παροχή ισχύος έως 35 kVA η επιδότηση για τις πρώτες 2.000 κιλοβατώρες κατανάλωσης τον Νοέμβριο ανέρχεται στα 200 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Για τους μη οικιακούς καταναλωτές έως 35 kVA και όλους όσοι ξεπερνούν τις 2.000 κιλοβατώρες, η επιδότηση ανέρχεται σε 50 ευρώ ανά μεγαβατώρα.
Για τους αγρότες η επιδότηση είναι οριζόντια και ανέρχεται στα 238 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Ειδικότερα οι επιδοτήσεις για τα οικιακά τιμολόγια, για όλες τις παροχές (κύριες και μη κατοικίες) και χωρίς εισοδηματικά κριτήρια είναι:

-Από 0-500 κιλοβατώρες, 23,8 λεπτά.

-Από 501-1000 κιλοβατώρες, 18,8 λεπτά.

-Από 1001 κιλοβατώρες και πάνω, 9,8 λεπτά. Στην κατηγορία αυτή εντάσσεται το 2 % των νοικοκυριών.

-Ισχύει το κίνητρο εξοικονόμησης με πρόσθετη επιδότηση 5 λεπτά ανά κιλοβατώρα για όσους μειώσουν την κατανάλωση κατά 15 %.

-Για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο όπως είπε ο κ. Σκρέκας απορροφάται το 100 % της αύξησης με επιδότηση 28,6 λεπτά ανά κιλοβατώρα.

Για τα επαγγελματικά τιμολόγια με ισχύ παροχής έως 35 kvA, και για κατανάλωση έως 2000 κιλοβατώρες, 20 λεπτά ανά κιλοβατώρα. Για μεγαλύτερη ισχύ και όλα τα υπόλοιπα επαγγελματικά τιμολόγια, χαμηλής μέσης και υψηλής τάσης, η επιδότηση είναι 50 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Για τους αγρότες η επιδότηση είναι 23,8 λεπτά ανά κιλοβατώρα.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top