ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΠΟΣΠΛΑ: Τεχνικές αδυναμίες σύνδεσης των POS στις λαϊκές αγορές

POS

Τα τεχνικά προβλήματα και τις συστημικές αδυναμίες που εντοπίζονται στη διασύνδεση των POS και των ταμειακών μηχανών με την ΑΑΔΕ εξέθεσαν οι εκπρόσωποι της Παναττικής Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών στον υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Χάρη Θεοχάρη.

Με ανακοίνωση της η ομοσπονδία αναφέρει αναλυτικά τα εξής:

Λόγω ανυπέρβλητων τεχνικών προβλημάτων και αντικειμενικών συστημικών αδυναμιών της διασύνδεσης των POS και των ταμειακών μηχανών με την ΑΑΔΕ πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΠΟΣΠΛΑ, παρουσία του υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Χάρη Θεοχάρη και του προέδρου των τεχνικών υποστήριξης των ταμειακών συστημάτων Βαγγέλη Ρωσσέτου, από την οποία προέκυψαν σημαντικά ζητήματα και για τα οποία ενημερώνουμε σχετικώς όλους τους επαγγελματίες:

1. Δεν προχωράμε σε καμία αναβάθμιση λογισμικού των POS και των ταμειακών μηχανών μας.

2. Δεν προβαίνουμε σε καμία αγορά, ενοικίαση ή άλλη προμήθεια νέων μηχανημάτων POS και ταμειακών μηχανών.

3. Όσοι έχουν προμηθευτεί POS ή τα έχουν παραγγείλει να ενημερώσουν απαραιτήτως τα σωματεία τους για την καταγραφή τους.

Στη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν συγκεκριμένα ζητήματα που αφορούν σε τεχνικές αδυναμίες για τη σύνδεση των POS και τη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών στον υφυπουργό για τα οποία επιφυλάχθηκε να απαντήσει μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας.

Σε κάθε περίπτωση δεν προχωράμε σε καμία ενέργεια, ραντεβού ή συνάντηση με τράπεζες ή άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα(VIVA κτλ.) πριν επικοινωνήσετε με τα σωματεία σας.

Με νεότερη ανακοίνωση της ΠΟΣΠΛΑ θα γίνει ενημέρωση για τις επιλογές που υπάρχουν προκειμένου οι περαιτέρω κινήσεις των επαγγελματιών να συμβαδίζουν με τη νομοθεσία και τα χρονικά πλαίσια που αυτή καθορίζει.

You may also like

Comments are closed.