ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΟΛΙΤΕΙΑ

Πότε θα ανακοινωθούν τα προνόμια εμβολιασμένων – Ποια θα είναι

patra volta polites karavi parko 11
Η απόφαση έχει ληφθεί για τα προνόμια των εμβολιασμένων και αυτό που απομένει είναι το «πράσινο φως» από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η συζήτηση για τις διευκολύνσεις, τις «ελευθερίες» που μπορεί να έχουν οι εμβολιασμένοι συμπολίτες μας, θα ανοίξει σύντομα από πλευράς κυβέρνησης, όπως θα ανοίξει και η συζήτηση σχετικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό ειδικών κατηγοριών εργαζομένων στο σύστημα υγείας και στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων.

Στο τραπέζι υπάρχουν ορισμένα σενάρια που αποτελούν βάση ανταλλαγής απόψεων ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους επιστήμονες:

  • Οι πλήρως εμβολιασμένοι θα μπορούν να μπαίνουν χωρίς περιορισμούς στους εσωτερικούς χώρους, στα καφέ, στα εστιατόρια , στα μπαρ και στους χώρους διασκέδασης. Αυτό πιθανόν να συμβεί εντός του καλοκαιριού ή το αργότερο στις αρχές του φθινοπώρου.
  • Αν υπάρχει αριθμητικός περιορισμός καθήμενων σε ένα τραπέζι, αυτό δε θα ισχύει για τους πλήρως εμβολιασμένους.
  • Όσοι θα έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου θα μπορούν να μπαίνουν χωρίς περιορισμούς σε γυμναστήρια , κινηματογράφους και θέατρα χωρίς μάσκες.
  • Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, εφόσον έχουν κάνει το εμβόλιο, δε θα έχουν την υποχρέωση να κάνουν τον αυτοδιαγνωστικό έλεγχο κάθε εβδομάδα προκειμένου να μπουν στο χώρο εργασίας τους.

Βασικό επίσης στοιχείο είναι ότι η κυβέρνηση εντός των επομένων ημερών περιμένει το σχετικό πόρισμα από την Επιτροπή Βιοηθικής, το οποίο και θα δοθεί στη δημοσιότητα, ώστε να αποτελέσει και αυτό μία κρίσιμη παράμετρο σε σχέση με τη λήψη των σχετικών αποφάσεων.

You may also like

Comments are closed.