ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πότε θα δοθεί το έκτακτο επίδομα των 250 ευρώ – Τι ισχύει για το αυξημένο επίδομα θέρμανσης

Τις επόμενες ημέρες θα υπογραφεί η υπουργική απόφαση για το αυξημένο επίδομα θέρμανσης.

επίδομα 0

Η υλοποίηση των μέτρων στήριξης της κοινωνίας που ανακοίνωσε στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης είναι προτεραιότητα, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο

«Είμαστε σε θέση να δρομολογήσουμε όλα αυτά τα μέτρα επειδή ακριβώς η οικονομία μας πήγε καλύτερα του αναμενόμενου».

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι αυτήν την εβδομάδα θα υπογραφεί η υπουργική απόφαση για τον αυξημένο επίδομα θέρμανσης και ακολουθεί η υλοποίηση μέτρων όπως το έκτακτο επίδομα των 250 ευρώ τον Δεκέμβριο για πάνω από δύο εκατομμύρια πολίτες.

«Αποδεικνύουμε στην πράξη ότι έχουμε τη δυνατότητα και τη διάθεση να επιστρέφουμε το μέρισμα της ανάπτυξης με τρόπο δίκαιο στην ελληνική κοινωνία, στηρίζοντας πρωτίστως τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας».

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει απόκλιση από τους δημοσιονομικούς στόχους του 2022 και του 2023.

Πυρά από την αντιπολίτευση

Την ίδια ώρα, ο Αλέξης Τσίπρας κατηγορεί την κυβέρνηση ότι επιστρέφει ψίχουλα από τα χρήματα που εισπράττει από τους έμμεσους φόρους και επιμένει στη μείωση των φόρων που εκείνος ανακοίνωσε στη ΔΕΘ.

Την ανάγκη στήριξης των πιο αδύναμων προέταξε και ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Οφείλουμε όλοι να σταθούμε με υπευθυνότητα και ρεαλισμό αγκαλιάζοντας τις αγωνίες του ελληνικού λαού, ιδιαίτερα των πιο ευάλωτων».

Στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός τόνισε πως ήδη έχει ψηφιστεί το 1/3 των μέτρων στήριξης της κοινωνίας που έχει ανακοινώσει στη ΔΕΘ.

You may also like

Comments are closed.