ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Που έχει χιόνια τώρα – Που θα χιονίσει τις επόμενες ώρες

Facebook
Twitter
Η κακοκαιρία «Φίλιππος» κάνει την επέλασή της σε όλη την Ελλάδα από χθες Τετάρτη (9.3.2022) και τα έντονα καιρικά φαινόμενα με βροχές και χιόνια κάνουν την εμφάνισή τους και σήμερα ακόμα και στα χαμηλά υψόμετρα της Αττικής και της Θεσσαλονίκης.

Πιο συγκεκριμένα, από νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης πέφτει χιόνι σε πολλές περιοχές της Αττικής και το κρύο είναι τσουχτερό ενώ σύμφωνα με το meteo.gr, χιονοπτώσεις εντοπίζονται ακόμη και σε πεδινές περιοχές της Αν. Θεσσαλίας, των Β. Σποράδων, της Εύβοιας και πάνω από τα 200-300μ υψόμετρο στην υπόλοιπη Στερεά Ελλάδα, λόγω της κακοκαιρίας.

Στην Αττική, οι χιονοπτώσεις που ήδη σημειώνονται πάνω από τα 200μ υψόμετρο θα συνεχιστούν μέχρι αργά το απόγευμα και το βράδυ προβλέπεται να σταματήσουν. Στο Λεκανοπέδιο της Αττικής και στο κέντρο της Αθήνας αναμένουμε βροχή ή χιονόνερο, με παροδική ασθενή χιονόπτωση στα βόρεια και ανατολικά τμήματα χωρίς χιονόστρωση.

Σημειώνεται πως η Πολιτική Προστασία έστειλε νέο μήνυμα απευθύνοντας εκ νέου ισχυρή σύσταση προς τους κατοίκους σε Αττική, Βοιωτία, Φθιώτιδα και Εύβοια να αποφύγουν τις μη απαραίτητες μετακινήσεις και να χρησιμοποιούν αντιολισθητικές αλυσίδες λόγω της κακοκαιρίας «Φίλιππος» που είναι σε εξέλιξη. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Επαναλαμβάνουμε ισχυρή σύσταση για αποφυγή μη απαραίτητων μετακινήσεων και χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε Αττική, Βοιωτία, Φθιώτιδα και Εύβοια. Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα σε εξέλιξη».

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, συνιστάται να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, οι πολίτες που διαμένουν σε Αττική, Βοιωτία, Φθιώτιδα και Εύβοια, όπου αναμένεται να ενταθούν τα καιρικά φαινόμενα τις επόμενες ώρες, καθώς και σε περιοχές σε όλη την επικράτεια όπου εκδηλώνονται ακραία καιρικά φαινόμενα.

Στην ανακοίνωσή του, το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας απευθύνει έκκληση στους οδηγούς να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων και να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες, προκειμένου να τις χρησιμοποιήσουν όπου απαιτηθεί.

Τέλος, επισημαίνεται ότι σε ειδικό banner στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.hellenicpolice.gr) υπάρχει ενημέρωση σχετικά με τις διακοπές κυκλοφορίας, καθώς και χρήσιμες συμβουλές για την οδική ασφάλεια λόγω κακοκαιρίας και έντονων καιρικών φαινομένων.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top