ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Πούτιν: «Η ΕΕ να κάνει το Κίεβο να σεβαστεί το ανθρωπιστικό δίκαιο»

Facebook
Twitter
Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, προέτρεψε την ΕΕ να πιέσει τις αρχές στην Ουκρανία να σεβαστούν το ανθρωπιστικό δίκαιο, στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε νωρίτερα σήμερα Δευτέρα (7.3.2022) με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

Το Κρεμλίνο πρόσθεσε σε ανακοίνωσή του ότι συζητήθηκαν οι ανθρωπιστικές πτυχές της κατάστασης στην Ουκρανία και ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν ενημέρωσε τον Σαρλ Μισέλ για τις συνομιλίες της Ρωσίας με τους Ουκρανούς εκπροσώπους.

Από τη μεριά του, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, κάλεσε τον Πρόεδρο Πούτιν να σταματήσουν αμέσως οι εχθροπραξίες και να διασφαλιστεί η διέλευση της ανθρωπιστικής βοήθειας ενώ του επισήμανε την ανάγκη να διασφαλιστεί η ασφάλεια των πυρηνικών εγκαταστάσεων στην Ουκρανία, εν μέσω εχθροπραξιών.

Όμως, το ουκρανικό ΥΠΕΞ δηλώνει πως η Ρωσία παραβιάζει τη συμφωνία για κατάπαυση του πυρός εν μέσω ανθρωπιστικής βοήθειας και ότι οι βομβαρδισμοί εμποδίζουν την ασφαλή εκκένωση των αμάχων από τις εμπόλεμες περιοχές.

Παρόλα αυτά, οι άμαχοι εγκαταλείπουν σήμερα την πόλη Ιρπίν που βρίσκεται κοντά στην πρωτεύουσα Κίεβο, χωρίς να δέχονται πυρά, μία ημέρα αφού βρέθηκαν αντιμέτωποι με τα πυρά του ρωσικού πυροβολικού, όπως δήλωσαν τοπικοί αξιωματούχοι. Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταλάβει περίπου το 30% του Ιρπίν, αλλά η υπόλοιπη πόλη παραμένει υπό ουκρανικό έλεγχο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σαρλ Μισέλ επικοινώνησε και με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, και του τόνισε πως η ΕΕ στέκεται σταθερά στο πλευρό της Ουκρανίας στις προσπάθειες να ανακουφίσει τον ανθρώπινο πόνο που προκαλείται από την επιθετικότητα της Ρωσίας και να διασφαλίσει την πυρηνική ασφάλεια.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top