ΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πράσινο φως» για την άρση ασυλίας Γεωργούλη και Σπυράκη από το Ευρωκοινοβούλιο

Ενώπιον των Αρχών μέσα στον Ιούνιο ο ευρωβουλευτής.

geo 1024x465 1

Το «πράσινο φως» για την άρση της ασυλίας τόσο του Αλέξη Γεωργούλη όσο και της Μαρίας Σπυράκη έδωσε η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η πλευρά Γεωργούλη ζητούσε εδώ και καιρό, με συνεχείς επιστολές προς την Ευρωβουλή, να προχωρήσει η διαδικασία για να μπορέσουν να πάρουν τη δικογραφία στα χέρια τους, τόσο ο ίδιος όσο και οι δικηγόροι του.

Η άρση ασυλίας του Έλληνα ευρωβουλευτή, πρακτικά σημαίνει ότι πλέον θα έχει πρόσβαση στη δικογραφία και ότι θα έχει τη δυνατότητα να κληθεί από τις βελγικές Αρχές για την πρώτη ακρόαση σχετικά με την υπόθεση για την οποία καταγγέλλεται.

Η δικηγόρος του Αλέξη Γεωργούλη, Ματίνα Μαλλά, χαρακτήρισε «ευτυχή εξέλιξη» την επιτάχυνση της διαδικασίας άρσης ασυλίας του ευρωβουλευτή και εξέφρασε την ελπίδα να κληθεί «σύντομα» από τις Αρχές για να καταθέσει.

Πηγές από το περιβάλλον του κ. Γεωργούλη ξεκαθαρίζουν ότι μπορεί να βρεθεί ενώπιον των Αρχών ακόμη και μέσα στον Ιούνιο.

Διαφορετική η περίπτωση Σπυράκη

«Ναι» και στην άρση ασυλίας της Μαρίας Σπυράκη, για διαφορετική υπόθεση, είπε το Ευρωκοινοβούλιο.

Η περίπτωση της κα. Σπυράκη είναι τελείως διαφορετική και αφορά ατασθαλίες σχετικά με τα επιδόματα βοηθών της, αλλά και το κατά πόσο βρίσκονταν στις Βρυξέλλες προκειμένου να τα λαμβάνουν.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί γίνεται άρση της ασυλίας της εφόσον η ίδια πλήρωσε το διοικητικό πρόστιμο των 21.000 ευρώ.

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους των Βρυξελλών, η άρση της ασυλίας έγινε καθώς η Ευρωπαία Εισαγγελέας θέλει να εξετάσει εάν οι ατασθαλίες συνιστούν «επαναλαμβανόμενη απάτη» σε βάρος του δημοσίου, κάτι το οποίο ενέχει και ποινικά χαρακτηριστικά.

You may also like

Comments are closed.

More in:ΚΟΣΜΟΣ