ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Πρόεδρος Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών: «Κόλαση! Δεν πάμε καθόλου καλά»

Zafeiropoulos
«Κόλαση! Δεν πάμε καθόλου καλά. Αν συνεχίσουμε έτσι θα μείνουμε ‘ξεροί’. Μιλάω με συναδέλφους και μαυρίζει η ψυχή μου. Δεν έχει καθόλου δουλειά. Ο κόσμος δεν έχει λεφτά…».

Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια του προέδρου του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών Κωνσταντίνου Ζαφειρόπουλου στην «Πολιτεία» όταν ρωτήθηκε για τον απολογισμό της αγοραστικής κίνησης στο λιανεμπόριο κατά την δεύτερη εβδομάδα επαναλειτουργίας.

Οι δηλώσεις του κ. Ζαφειρόπουλου περιορίστηκαν σε μια αυθόρμητη, ανθρώπινη εκ βαθέων εξομολόγηση και όχι τόσο σε στοιχεία, ποσοστά και νούμερα. Επικεντρώθηκε ο ίδιος στην ουσία του προβλήματος, που απεικονίζει αυτό που όλοι φοβούνταν. Ότι δηλαδή η καταστροφή που έχει γίνει στην αγορά είναι τόσο μεγάλη που είναι δύσκολο να ορθοποδήσει και «θέλει» πολύ δρόμο ακόμα. Ενώ στο μεσοδιάστημα ο κίνδυνος για κλείσιμο μικρών εμπορικών επιχειρήσεων είναι άμεσα απειλητικός κάθε μέρα που περνά…

Αφορμή για όλα αυτά έχει σταθεί η έλλειψη χρημάτων από το καταναλωτικό κοινό. Ο Πρόεδρος του ΕΕΣΠ εξηγεί: «Κόσμος που είναι σε αναστολή δεν έχει χρήματα για να κινηθεί. Ιδιοκτήτες ακινήτων δεν έχουν εισπράξει ακόμα τα ενοίκια τους από το κράτος. Έχουν να πληρωθούν από τον Ιανουάριο. Όλα αυτά οδηγούν σε στέρηση ρευστότητας στο καταναλωτικό κοινό. Όλα είναι… αλυσίδα. Άρα αν δεν υπάρχει χρήμα για να… πέσει στην αγορά, δεν θα επιβιώσουμε κι εμείς και πάει λέγοντας…».

Οι μόνοι που μπαίνουν στα μαγαζιά είναι οι προμηθευτές που κάνει να λαμβάνουν οφειλές και οι ταχυδρόμοι που φέρνουν απλήρωτους λογαριασμούς, ειδοποιητήρια, ακόμα και εξώδικα!

You may also like

Comments are closed.