ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΟΛΙΤΕΙΑ

Προφυλακιστέοι οι δύο συλληφθέντες Πακιστανοί – «Λειτουργούσα υπό το καθεστώς απειλής» λέει ο ένας

pakistan 768x512 1

Το δρόμο για τις φυλακές πήραν μετά την απολογία τους σήμερα στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων οι δύο συλληφθέντες ως μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης, οι οποίοι φέρονται να σχεδίαζαν τρομοκρατική επίθεση σε εβραϊκό εστιατόριο, το οποίο λειτουργούσε και ως συναγωγή, στο κέντρο της Αθήνας.

Λίγο μετά τις 11:30 έφτασαν στα δικαστήρια της πρώην σχολής Eυελπίδων οι δύο πακιστανικής καταγωγής συλληφθέντες για την υπόθεση τρομοκρατίας, συνοδευόμενοι από πάνοπλους αστυνομικούς.

Αστυνομικές δυνάμεις της ΟΠΚΕ είχαν κάνει απο νωρίς την εμφάνισή τους για να σκανάρουν τον χώρο.

Οι δυο τους για περίπου μία ώρα περίμεναν στον πρώτο όροφο του κτιρίου 9, έξω από το γραφείο του 3ου ανακριτή, φορώντας αλεξίσφαιρα γιλέκα και σε απόσταση ο ένας από τον άλλον.

Οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν ενώπιον του Ανακριτή, όπου ζήτησαν τον διορισμό συνηγόρου δικηγόρου, καθώς δεν είχαν απευθυνθεί οι ίδιοι σε δικηγόρο για την υπεράσπιση τους για να απολογηθούν για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

0001 9 768x480 1

Σύμφωνα με τον διορισθέντα από τον δικαστικό λειτουργό δικηγόρο, ο ένας εκ των δύο κατηγορουμένων αποδέχεται ότι είχε προβεί σε προπαρασκευαστικές ενέργειες για το χτύπημα, πλην όμως όπως φέρεται να ισχυρίζεται, λειτουργούσε υπό το καθεστώς φόβου και απειλής, καθώς ο θεωρούμενος ως εγκέφαλος από το Ιράν με τον οποίο ήταν από το ίδιο χωριό χρησιμοποιούσε κάποια ποινική εκκρεμότητα που είχε. Ο κατηγορούμενος φέρεται να υποστηρίζει πως σταμάτησε κάθε επικοινωνία με τον φερόμενο ως καθοδηγητή όταν του είπε πως θέλει χτύπημα με νεκρούς.

Στους δύο συλληφθέντες έχει ασκηθεί από τον εισαγγελέα, ποινική δίωξη για συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, αδίκημα που είναι σε βαθμό κακουργήματος

Οι δύο άνδρες έχουν καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας να φωτογραφίζουν το εστιατόριο – συναγωγή στην περιοχή του Ψυρρή, το οποίο σκόπευαν να πλήξουν.

Οι Αρχές φαίνεται πως έχουν στην κατοχή τους έναν μεγάλο όγκο μηνυμάτων που αντάλλασσαν μεταξύ τους οι συλληφθέντες και ο εγκέφαλος που έδινε τις οδηγίες από το Ιράν.

Η αντιτρομοκρατική επιχειρεί να αναλύσει τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της, τόσο για να διαπιστώσουν πιθανές επαφές με ποινικούς για να προμηθευτούν όπλα, όσο και για τον εάν είχαν στρατολογήσει και άλλα άτομα.

You may also like

tv ΠΟΛΙΤΕΙΑ

ΝΕΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΑΤΡΩΝ: Συνέλαβαν 3 άτομα με… 1370 πελάτες… με παράνομους αποκωδικοποιητές συνδρομητικής τηλεόρασης

Εξαρθρώθηκε, μετά από διεξοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, εγκληματική οργάνωση, που δραστηριοποιούνταν ...

Comments are closed.