ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προφυλακιστέος ο 36χρoνος του «Μεταξά» για τον βιασμό της 12χρονης στα Σεπόλια

Η νέα κατάθεση της 12χρονη από τα Σεπόλια θα δρομολογήσει εξελίξεις, την ώρα που οι Αρχές περίμεναν το πράσινο φως από τους παιδοψυχολόγους που την παρακολουθούν για να ξεκινήσουν τη διαδικασία.

kolonos 12xroni viasmos 873x432 1

Η 37χρονη μητέρα της κατέθεσε αίτημα αποφυλάκισης για να επιστρέψει σπίτι, ο πατέρας της ανήλικης έμαθε ότι η δίκη του, για προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών, πήρε αναβολή για τις αρχές του 2023 και ο 36χρονος διοικητικός υπάλληλος του νοσοκομείου Μεταξά, πήρε τον δρόμο για τη φυλακή μετά από απόφαση του δικαστικού συμβουλίου.

Στη φυλακή ο 36χρονος υπάλληλος του «Μεταξά»

Μετά τη διαφωνία ανακρίτριας και εισαγγελέα, το δικαστικό συμβούλιο αποφάσισε να προφυλακιστεί και ο 36χρονος που είχε συλληφθεί στις 15 Οκτωβρίου. Του αποδίδεται το αδίκημα των γενετήσιων πράξεων με ανήλικο έναντι αμοιβής, με την 12χρονη να έχει πει στους αστυνομικούς πως είχε έρθει σε επαφή μαζί της τον περασμένο Ιούλιο.

Η μητέρα του 36χρονου επέμενε από την πρώτη στιγμή πως ο γιος της είναι αθώος.

O αστυνομικός που διαπιστώθηκε ότι συνομιλούσε με την 12χρονη μετατέθηκε από τη ΓΑΔΑ σε άλλη υπηρεσία. Από την έρευνα έχει προκύψει πως γνώριζε ότι μιλούσε με ένα ανήλικο παιδί ηλικίας 15 ετών όπως του είχε πει η 12χρονη και κάποια στιγμή φαίνεται να αντάλλαξαν ροζ φωτογραφίες.

Το πρωί παρουσιάστηκε αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ ένας 39χρονος για να καταθέσει. Ανέφερε ότι πιθανότατα είχε διαδικτυακή επικοινωνία με την 12χρονη στις αρχές του περασμένου Αυγούστου και υποστήριξε πως όταν ρώτησε το παιδί, του είπε πως ήταν 17 ετών. Αρνήθηκε ότι τη συνάντησε και ότι πλήρωσε χρήματα για να την κακοποιήσει.

Νέα κατάθεση της 12χρονης

Η 4η κατάθεση του παιδιού, αναμένεται να κινήσει τις διαδικασίες και να κλειδώσει μια σειρά από συλλήψεις. Οι Αρχές έχουν ήδη έτοιμα 10 εντάλματα και θα καλέσουν τη μικρή να αναγνωρίσει πρόσωπα μέσα από φωτογραφίες που θα της δείξουν.

Θα γίνει προσπάθεια να αποσαφηνιστεί ο ρόλος και η συμμετοχή του καθένα ξεχωριστά, με τους αστυνομικούς να επαναλαμβάνουν ότι όλοι όσοι εμπλέκονται στην υπόθεση φρίκης θα οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης.

Μέχρι το μεσημέρι η διαδικασία για τη νέα κατάθεση της μικρής δεν είχε ξεκινήσει, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι αυτό είναι πολύ πιθανό να γίνει τελικά, μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Στην αίτηση αποφυλάκισης που κατέθεσαν οι δικηγόροι της 37χρονης μητέρας, ζητείται να αντικατασταθεί η προσωρινή της κράτηση με άλλους περιοριστικούς όρους. Η κατηγορούμενη χαρακτηρίζει τα σε βάρος της στοιχεία ελλιπή και επικαλείται την ανάγκη τόσο της ίδιας, όσο και των παιδιών της, να βρίσκονται μαζί.

Το πρωί, η δίκη του πατέρα της ανήλικης αναβλήθηκε για τις 24 Φεβρουαρίου λόγω κωλύματος του συνηγόρου υπεράσπισης. Σε βάρος του πατέρα του παιδιού, είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών προς ιδία χρήση.

You may also like

Comments are closed.