ΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προκλήσεων συνέχεια από την Τουρκία – Ζητούν ναυτικό αποκλεισμό ελληνικών νησιών

τουρκια
Η παρουσία του Χουλουσί Ακάρ στην κοινοβουλευτική συνέλευση του ΝΑΤΟ είναι ένας κρίκος μόνο στην αλυσίδα των πρωτοφανών απειλών και των τουρκικών προκλήσεων.

Μετά την ονοματοδοσία του 4ου πλωτού γεωτρύπανου από τον Ταγίπ Ερντογάν και τις αιχμές που άφησε προς την Ελλάδα, ο κυβερνητικός του εταίρος, ακροδεξιός γκρίζος λύκος Μπαχτσελί, απασφάλισε.

Ζήτησε ανακήρυξη τουρκικής ΑΟΖ στην ανατολική Μεσόγειο και κυριαρχία σε γεωγραφικούς σχηματισμούς με NAVTEX, φωτογραφίζοντας νησιά στο Αιγαίο.

«Πρέπει να ανακοινώσουμε επίσημα τις συντεταγμένες της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο. Στο τρίτο στάδιο, θα πρέπει να κάνουμε μια επ’ αόριστον ανακοίνωση NAVTEX για να καλύψουμε τους γεωγραφικούς σχηματισμούς των οποίων τα κυριαρχικά δικαιώματα βρίσκονται στην Τουρκία».

Υπερθεματίζοντας πάνω στη δήλωση Μπαχτσελί, Τούρκοι αναλυτές προτείνουν ναυτικό αποκλεισμό ελληνικών νησιών όπως το Καστελόριζο.

Με κομπασμό, στο πλαίσιο φιέστας στην οποία περιστοιχιζόταν από τεχνικούς του προγράμματος γεωτρήσεων της χώρας, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε το όνομα του 4ου πλωτού γεωτρύπανου, ενώ, με το βλέμμα και σε Ελλάδα και Κύπρο, ο Τούρκος πρόεδρος συνέχισε με αιχμές.

«Είπαμε, ας εξηγήσουμε ότι έχουμε καθορίσει το όνομα αυτού του πλοίου ως Αμπντουλχαμίντ Χαν. Επί του παρόντος, γίνονται τεχνικές προετοιμασίες πριν από τη γεώτρηση, στο λιμάνι της Μερσίνας στο Τασουτσού. Εμείς ούτε σφετεριζόμαστε τα δικαιώματα κανενός, ούτε παραχωρούμε τα δικά μας δικαιώματα σε κλέφτες. Ποτέ δεν επιτρέψαμε να καπηλευτούν κάτι που είναι δικό μας με βία ή απειλές».

Μια προσπάθεια χαρτογράφησης κάθε πιθανού σεναρίου που θα μπορούσε να θέσει σε κίνηση η Άγκυρα ώστε να ανεβάσει επικίνδυνα τη θερμοκρασία στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο βρίσκεται σε διαρκή εξέλιξη σε κλειστές συσκέψεις στο τρίγωνο Μέγαρο Μαξίμου – υπουργείο Εξωτερικών – υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

You may also like

Comments are closed.

More in:ΚΟΣΜΟΣ