ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΟΛΙΤΕΙΑ

Προνόμια εμβολιασμένων: Σήμερα (29/6) οι κυβερνητικές ανακοινώσεις για τις υπόλοιπες διευκολύνσεις

covid emvolio
Μπορεί όλοι να περίμεναν όλα τα προνόμια το πρωί της Δευτέρας, ότι δηλαδή ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προχωρούσε στη δημοσιοποίηση των λεγόμενων διευκολύνσεων για τους εμβολιασμένους, όμως ο πρωθυπουργός θεώρησε ότι η προσέγγιση στο συγκεκριμένο θέμα θα έπρεπε να είναι διαφορετική.

Έβαλε λοιπόν προτεραιότητα τους νέους. Μία επιλογή, την οποία γνώριζαν μόνο οι πολύ στενοί του συνεργάτες και είχε συζητηθεί σε περιορισμένο κύκλο συνομιλητών στο πρωθυπουργικό γραφείο.

Η απόφαση αυτή ελήφθη καθώς είναι γνωστό ότι η ηλικιακή ομάδα 18-25 ετών αποτελεί την πιο «αδύναμη» ομάδα στην επιχείρηση «Ελευθερία».

Έτσι αποφασίστηκε οι νέοι άνθρωποι να λάβουν ένα έξτρα κίνητρο, πριν ανακοινωθεί το νέο πλέγμα μέτρων που σε πρώτη φάση θα έχει να κάνει με τη δημιουργία covid free χώρους.

Με την κίνηση αυτή  επιχειρείται η θωράκιση των νέων που θα παρουσιάσουν μεγάλη κινητικότητα τους καλοκαιρινούς μήνες. Εμμέσως πλην σαφώς επιχειρείται η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προστασία των ανθρώπων μπορούν να συμβάλλουν καθοριστικά στη διασπορά του ιού, με το βλέμμα και στην καινούρια μετάλλαξη.

Η εικόνα που υπάρχει στο Μέγαρο Μαξίμου είναι ότι οι νέοι πριν φύγουν για τις διακοπές θα πρέπει να έχουν εμβολιαστεί, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα υπάρξει ζήτημα. Η ώρα λοιπόν ήρθε για το δεύτερο βήμα.

Στις 12:30 συναρμόδιοι υπουργοί θα δημοσιοποιήσουν ο επόμενο που θα έχει να κάνει με τις διευκολύνσεις, οι οποίες μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνουν:

  • Οι ιδιοκτήτες μαζικών χώρων όπως  οι κινηματογράφοι, τα θέατρα, οι συναυλίες, τα φεστιβάλ, οι αθλητικές εκδηλώσεις να έχουν τη δυνατότητα να λειτουργήσουν μόνο για όσους έχουν κάνει και τις δύο δόσεις των εμβολίων.
  • Εάν το επιλέξουν τότε ο χώρος τους να χαρακτηριστεί ως covid free και δε θα υπάρχουν περιορισμοί και άρα η χωρητικότητα σε αυτούς τους χώρους θα είναι μεγαλύτεροι.
  • Εάν επιλέξουν πάλι οι ιδιοκτήτες των χώρων να δέχονται ανεμβολίαστους πολίτες, τότε θα λειτουργούν με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα, δηλαδή μάσκες, αποστάσεις και περιορισμούς στην πληρότητα των χώρων.

You may also like

Comments are closed.