ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Προς τη δημιουργία Mall κινούνται οι έμποροι – Ανάσα για την τοπική αγορά

126899890 10224564563320414 1324353890334472674 o 1
Ένα νέο project βρίσκεται στα σκαριά από τον Εμπορικό Σύλλογο, χωρίς αυτή τη στιγμή να μπορούμε να πούμε περισσότερα αφού έχει κυρίως τη μορφή σκέψης και πρόθεσης, παρά έχει ξεκινήσει να γίνεται πράξη.

Το πρότζεκτ αυτό αφορά την δημιουργία ενός mall που να λειτουργεί με έναν συνεταιριστικό τρόπο, μεταξύ τοπικών επιχειρήσεων που εμπορεύονται κυρίως πάνω στο κομμάτι του ρουχισμού και των ενδυμάτων.

Το mall αυτό θα στεγάζεται σε ένα εμβληματικό νεοκλασικό ακίνητο του ιστορικού κέντρου της Πάτρας ή και σε ακίνητο που να βρίσκεται σε ένα κομβικά εμπορικό σημείο της πόλης, έχοντας εκεί προϊόντα των επιχειρήσεων που θα αποτελούν μέλη του εμπορικού αυτού συνεταιρισμού, αλλά και σχέδια νέων σχεδιαστών της πόλης, όπως και της ευρύτερης επικράτειας.

Αν το πλάνο αυτό γίνει πράξη θα είναι ίσως η καλύτερη και πιο πρακτική απάντηση που έχουν να δώσουν οι τοπικές εμπορικές επιχειρήσεις της Πάτρας στις πολυεθνικές εταιρείες των αλυσίδων και των μεγάλων brands, τα ακίνητα των οποίων φιγουράρουν στα κυριότερα σημεία του ιστορικού κέντρου της πόλης, όπως για παράδειγμα ο πεζόδρομος της Αγίου Νικολάου.

Το mall αυτό που δεν έχει καμία σχέση με το open mall που είναι να λειτουργήσει στην Κωνσταντινουπόλεως, θα αποτελεί την επένδυση ουσιαστικά των τοπικών επιχειρήσεων για να αλλάξουν την πλάστιγγα με τις επιλογές του καταναλωτικού κοινού, που καλώς ή κακώς, γέρνει τα τελευταία χρόνια προς την πλευρά των πολυεθνικών και των ξένων αλυσίδων που δεν αφήνουν τίποτα στην τοπική οικονομία της πόλης.

You may also like

Comments are closed.