ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Προσλήψεις 150 Συνοριακών Φυλάκων στην ΕΛΑΣ (προκήρυξη)

Facebook
Twitter
FYLAKES
Στην προκήρυξη διαγωνισμού για την πρόσληψη στην Ελληνική Αστυνομία, εκατόν (150) Συνοριακών Φυλάκων Ορισμένου Χρόνου, για τις Περιφερειακές Ενότητες Καβάλας και Ροδόπης για το έτος 2024 προχωρά η Ελληνική Αστυνομία.

Ο αριθμός των Συνοριακών Φυλάκων Ορισμένου Χρόνου που θα προσληφθούν ανά Περιφερειακή Ενότητα καθορίζεται ως εξής:

 Π.Ε. Ροδόπης: Εκατό (100) θέσεις.

 Π.Ε. Καβάλας: Πενήντα (50) θέσεις.

Αιτήσεις έως 15-09-2024 και ώρα 15.00.

Από τις προκηρυσσόμενες θέσεις στις Περιφερειακές Ενότητες Ροδόπης και Καβάλας, ποσοστό 5% αυτών, επιφυλάσσεται αποκλειστικά για την ειδική κατηγορία των υποψηφίων Ελλήνων/ίδων πολιτών, που ανήκουν στη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης. Κατά τον καθορισμό του ποσοστού αυτού, δεν λαμβάνονται υπόψη τα κλασματικά υπόλοιπα. Οι υποψήφιοι/ες που εντάσσονται στην ως άνω ειδική κατηγορία διεκδικούν αρχικά το διορισμό τους με τη Γενική Σειρά και σε περίπτωση μη επιτυχίας τους, κρίνονται βάσει της ειδικής κατηγορίας. Συνακόλουθα, οι υποψήφιοι/ες που υπάγονται στην ειδική κατηγορία, διεκδικούν αρχικά το διορισμό τους από τις θέσεις της Γενικής Σειράς, διαγωνιζόμενοι/ες με όλους/ες τους/ις υποψηφίους/ες και σε

περίπτωση μη επιτυχίας, διεκδικούν το διορισμό τους από τις θέσεις που επιφυλάσσονται αποκλειστικά για την ειδική κατηγορία, στην οποία εντάσσονται, διαγωνιζόμενοι/ες μόνο με τους/ις υποψηφίους/ες της αυτής ειδικής κατηγορίας.

Ο αριθμός των θέσεων που δεν θα καλυφθεί από υποψήφιους/ες της ως άνω ειδικής κατηγορίας θα καλυφθεί από επιλαχόντες/ούσες της γενικής σειράς. Ο συνολικός αριθμός θέσεων που μεταφέρεται από την ειδική κατηγορία επιμερίζεται στις επιμέρους κατηγορίες (Α΄- 80% και Β΄- 20%) της γενικής σειράς, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην περίπτωση α’ της παραγράφου 2 ποσοστά και της παραγράφου 4 του άρθρου 1 της υπ’ αριθ. 6000/14/17- γ’ από 31/12/2019 απόφασης του Υπουργού και Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη (Β’-4937).

Από τον αριθμό των προκηρυσσομένων θέσεων κατά τα ανωτέρω, ποσοστό 80% [Κατηγορία Α΄], ήτοι εκατό είκοσι (120) θέσεις, θα καλυφθεί από υποψηφίους/ες που κατέχουν οποιονδήποτε απολυτήριο τίτλο όλων των τύπων Λυκείου, (Εκκλησιαστικών, Μουσικών, Γενικών, Ενιαίων κ.λπ.), περιλαμβανομένων και των απολυτηρίων Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑ.Λ.) ή ισότιμο με αυτό τίτλο της ημεδαπής ή αλλοδαπής, με εξαίρεση εκείνους του Α΄ Κύκλου Σπουδών Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου (Τ.Ε.Ε. Α΄ Κύκλου), των Τεχνικών Επαγγελματικών Σχολών (Τ.Ε.Σ.), των Επαγγελματικών Σχολών (ΕΠΑ.Σ.) και των Σχολών Ο.Α.Ε.Δ.

Το υπόλοιπο ποσοστό 20% [Κατηγορία Β΄], ήτοι τριάντα (30) θέσεις, θα καλυφθεί από υποψηφίους/ες, που κατέχουν α) πτυχίο Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου

(Τ.Ε.Ε.) Β’ κύκλου ή β) απολυτήριο τίτλο όλων των τύπων Λυκείου κατά τα ανωτέρω και επιπλέον κατέχουν πτυχίο ΕΠΑ.Λ. ή ισότιμο με αυτό τίτλο της ημεδαπής ή αλλοδαπής. Στην κατηγορία αυτή, ως βάση υπολογισμού της βαθμολογίας (μοριοδότησης) του/της υποψήφιου/ας λαμβάνεται ο βαθμός του πτυχίου.

ΔΡΑΣΗ: «Πρόσληψη εκατόν πενήντα (150) Συνοριακών Φυλάκων Ορισμένου Χρόνου στις Περιφερειακές Ενότητες Ροδόπης και Καβάλας», με κωδικό ΟΠΣ 6001575 και ένταξη στο Πρόγραμμα «Πρόγραμμα Ελλάδας – Μέσο Χρηματοδοτικής Στήριξης για τη Διαχείριση των Συνόρων και την Πολιτική Θεωρήσεων του Ταμείου για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση των Συνόρων 2021-2027», με ενάριθμο 2023ΣΕ95020001.

Η Δράση συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση από το Ελληνικό Πρόγραμμα του Μέσου Χρηματοδοτικής στήριξης για τη Διαχείριση των Συνόρων και την Πολιτική Θεωρήσεων του ταμείου για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση των Συνόρων της προγραμματικής περιόδου 2021-2027.

Δείτε αναλυτικά την προκήρυξη:

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ-47

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top