ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Παρέμβαση ΣτΠ για την απαλοιφή ανώτατου ορίου ηλικίας σε προκήρυξη

Facebook
Twitter
Στον Συνήγορο του Πολίτη υποβλήθηκε αναφορά με αντικείμενο το γεγονός ότι σε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πρόσληψη διοικητικού υπαλλήλου με σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου στον Δικηγορικό Σύλλογο Ροδόπης, τέθηκε ως ανώτατος ηλικιακός περιορισμός το 40ο έτος της ηλικίας.

Ο Συνήγορος του Πολίτη, ως φορέας προώθησης της αρχής της ίσης μεταχείρισης κατά τον Ν. 4443/2016, απηύθυνε έγγραφο στον φορέα, επισημαίνοντας ότι ο καθορισμός ανώτατου ορίου ηλικίας ως όρος πρόσβασης στην εργασία και την εν γένει απασχόληση απαγορεύεται και μπορεί να δικαιολογηθεί μόνον υπό συγκεκριμένες, αυστηρές προϋποθέσεις και κατόπιν ειδικής αιτιολόγησης, με βάση τις τυχόν ιδιαιτερότητας των καθηκόντων των προς πλήρωση θέσεων. Ζήτησε δε την απαλοιφή του σχετικού ηλικιακού περιορισμού, εφόσον δεν υπάρχει ειδικός λόγος που επιβάλει τη διατήρησή του.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Ροδόπης, ανταποκρινόμενος άμεσα στο έγγραφο του Συνηγόρου του Πολίτη, προέβη στην έκδοση νέας πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος, απαλείφοντας πλήρως τον ηλικιακό περιορισμό.

πηγη: aftodioikisi.gr – Νικολέτα Αρκολάκη

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top