ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Πρόστιμο – φωτιά σε Πατρινό

Facebook
Twitter
pyrosvestiki-intime.jpg

Τσουχτερά είναι τα πρόστιμα που ισχύουν με τη νέα Πυροσβεστική ∆ιάταξη για πρόκληση πυρκαγιάς εξ αμελείας εν μέσω της αντιπυρικής περιόδου. Ένα διοικητικό πρόστιμο – φωτιά ύψους 1.250 ευρώ επιβλήθηκε στις 2 Μαΐου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της ∆ιοίκησης Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ν. Αχαΐας στην Πάτρα. Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η Πυροσβεστική, το συγκεκριμένο πρόστιμο επεβλήθη σε ημεδαπό, ο οποίος είχε προβεί σε καύση ξηρών χόρτων και κλαδιών εντός οικοπεδικού χώρου, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην περιοχή Άγιος Βασίλειος Πάτρας στην Αχαΐα.
Αξίζει να αναφέρουμε πως από τον Μάρτιο έχουν επιβληθεί πολλά πρόστιμα (ύψους 500 ευρώ) για πυρκαγιές εξ αμελείας, ενώ από την έναρξη της νέας αντιπυρικής περιόδου ανέβηκαν τα ποσά, τα οποία θα είναι κλιμακούμενης διαβάθμισης ανάλογα με τις μέρες επικινδυνότητας, με τον αριθμό των μέσων πυρόσβεσης που θα χρησιμοποιηθούν κ.ά.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Πυροσβεστικού Σώματος από τις αρχές του έτους πανελλαδικά έχουν γίνει πάνω από 300 συλλήψεις και έχουν επιβληθεί πάνω από 400 πρόστιμα, ενώ από την 1η Μαΐου απαγορεύεται η φωτιά. Μάλιστα, η Περιφερειακή Πυροσβεστική ∆ιοίκηση ∆υτικής Ελλάδας με αφορμή την έναρξη της φετινής αντιπυρικής περιόδου καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί τονίζοντας πως «η προστασία της ανθρώπινης ζωής και του φυσικού μας πλούτου είναι υπόθεση όλων μας». Τέλος, γνωστοποιείται ότι, καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου θα πραγματοποιούνται εκτεταμένοι έλεγχοι – περιπολίες προς αποφυγή της έναρξης και εξάπλωσης πυρκαγιών, αλλά και προς διαπίστωση της τήρησης των προ βλεπόμενων στη νέα Πυροσβεστική ∆ιάταξη.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top