ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Πρωταγωνίστρια η Αρχαία Ολυμπία στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024»

Ancient Olympia2
Τους προβολείς στην Αρχαία Ολυμπία θέλει να στρέψει η Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2004», σχεδιάζοντας δράσεις και εκδηλώσεις τόσο για την Αφή της Φλόγας αλλά και σε άλλες χρονικές περιόδους.

Ήδη επισκέφθηκε το Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας η ακόλουθος εκπαιδευτικής συνεργασίας και σύνδεσμος αθλητικών δράσεων της Γαλλικής Πρεσβείας στην Αθήνα, Veronique Bruez, συνοδευόμενη από τη Διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου, Γεωργία Πετροπούλου – Conan και τη διερμηνέα Χριστίνα Πανά και είχαν συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Ολυμπιακών θεμάτων, Δημήτρη Κωσταριά.

Ο κ. Κωσταριάς, επισήμανε  ότι «η Ελλάδα και η Γαλλία, δυο χώρες με ισχυρούς πολιτιστικούς και ιστορικούς δεσμούς, απολαμβάνουν μέχρι σήμερα εξαιρετικές διπλωματικές σχέσεις και, στα πλαίσια αυτά, νομίζω η σημερινή μας συνεργασία, θα προσπαθήσει να αναδείξει και να συντονίσει ένα συνολικό πρόγραμμα δράσεων και εκδηλώσεων για την προβολή και ανάδειξη του μεγαλύτερου αθλητικού γεγονότος στον κόσμο, των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι το 2024».

Η κα. Bruez ενημέρωσε τον κ. Κωσταριά για την πρόθεση του προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής «Παρίσι 2004», Tony Estanguet να επισκεφθεί την Αρχαία Ολυμπία, πιθανότατα μέσα στον προσεχή Ιούνιο, προκειμένου να εξετάσει κάθε δυνατότητα σύνδεσης του λίκνου των Ολυμπιακών Αγώνων με την Ολυμπιάδα του 2024.

«Η Οργανωτική Επιτροπή, από την ίδρυσή της, έχει στρέψει το ενδιαφέρον της στην Ελλάδα και στο πλαίσιο αυτό θέλουμε ιδιαίτερη προβολή και συνεργασία με την Αρχαία Ολυμπία», τόνισε η κα. Bruez.

Πρόσθεσε ακόμη ότι θα μπορούσε να υπάρξει συνεργασία για μια σκυταλοδρομία γύρω από τη γη που θα ενώσει συμβολικά πενήντα χώρες, καθώς επίσης και στη δυνατότητα ανάδειξης του Μαραθώνιου της Αρχαίας Ολυμπίας αλλά και σε μια ευρύτερη συνεργασία για άλλες παρεμφερείς δράσεις πολιτισμού και αθλητισμού.

You may also like

Comments are closed.