Πρωταθλήτρια η ΑΕΚ: «Σήκωσε» την κούπα με επική ανατροπή στο ντέρμπι των θριάμβων

Η ΑΕΚ είναι η νέα Πρωταθλήτρια Ελλάδος για το 2026! Η ομάδα του Μάρκο Νίκολιτς ολοκλήρωσε έναν επικό άθλο, κατακτώντας τον τίτλο τρεις στροφές πριν από το φινάλε, μετά από μια συγκλονιστική νίκη με 2-1 επί του Παναθηναϊκού στην Allwyn Arena. Σε έναν αγώνα που τα είχε όλα –πάθος, ανατροπές και αγωνία μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο– η Ένωση εκμεταλλεύτηκε και την ισοπαλία στο Φάληρο, επιστρέφοντας στον θρόνο του ελληνικού ποδοσφαίρου και μετατρέποντας τη Νέα Φιλαδέλφεια σε ένα απέραντο πάρτι.


Ένταση και ακυρωθέν γκολ στο πρώτο ημίχρονο

Το ντέρμπι ξεκίνησε με τον Ράφα Μπενίτεθ να παρατάσσει έναν πολύ καλά οργανωμένο Παναθηναϊκό, ο οποίος στα πρώτα λεπτά πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Ο Παντελίδης απείλησε νωρίς, αλλά ο Θωμάς Στρακόσα δήλωσε παρών, ενώ η ΑΕΚ ισορρόπησε μετά το 15’ με τον Πινέδα και τον Περέιρα να αναγκάζουν τον Λαφόν σε σωτήριες επεμβάσεις. Ο ρυθμός ήταν καταιγιστικός, με τον Λούκα Γιόβιτς να χάνει σημαντική ευκαιρία με κεφαλιά και τον Κοντούρη να απαντά με μακρινό σουτ. Η πιο δραματική στιγμή του πρώτου μέρους καταγράφηκε στις καθυστερήσεις, όταν ο Βάργκα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, όμως το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ, κρατώντας το μηδέν μέχρι την ανάπαυλα.

- Διαφήμιση -

Η «ψυχρολουσία» του Τεττέη και η απάντηση του Ζίνι

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την ΑΕΚ να πιέζει, αλλά ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που «πάγωσε» το γήπεδο στο 63ο λεπτό. Μετά από σουτ του Τσέριν στο δοκάρι, ο Τεττέης πήρε το ριμπάουντ και με κεφαλιά έκανε το 0-1. Η αντίδραση της Ένωσης ήταν άμεση και καθολική. Ο Νίκολιτς έριξε στο ματς τον Ζίνι, ο οποίος αποδείχθηκε η «χρυσή» αλλαγή, ισοφαρίζοντας σε 1-1 στο 73’ και ξεσηκώνοντας τις κερκίδες. Ο Ανγκολέζος φορ λίγο έλειψε να πετύχει την ολική ανατροπή τρία λεπτά αργότερα, όμως η προσπάθειά του σταμάτησε στο δοκάρι, κρατώντας την αγωνία στο κατακόρυφο.


Λύτρωση με Ζοάο Μάριο στο 90+4’ και στέψη

Τα τελευταία λεπτά ήταν ένας επιθετικός μονόλογος της ΑΕΚ, με τον Ζαρουρί και τον Γιόβιτς να χάνουν απίστευτες ευκαιρίες μπροστά στον ανίκητο μέχρι τότε Λαφόν. Όλα έδειχναν ότι ο τίτλος θα καθυστερούσε μια εβδομάδα, μέχρι που το ρολόι έδειξε το 94ο λεπτό. Ο Ζοάο Μάριο βρέθηκε στην κατάλληλη θέση και με ένα «χρυσό» γκολ έγραψε το τελικό 2-1, στέλνοντας την ΑΕΚ στα ουράνια. Με το σφύριγμα της λήξης, παίκτες, τεχνικό τιμ και χιλιάδες οπαδοί έγιναν ένα σώμα στον αγωνιστικό χώρο, γιορτάζοντας την κατάκτηση του Πρωταθλήματος σε μια νύχτα που θα μείνει χαραγμένη στην ιστορία του συλλόγου.

ΑΕΚ: Στρακόσα, Ρότα, Ρέλβας, Μουκουντί, Πήλιος, Μαρίν (85′ Ζοάο Μάριο), Πινέδα, Κοϊτά (85′ Μάνταλος), Περέιρα (66′ Ζίνι), Βάργκα, Γιόβιτς (90+4′ Λιούμπιτσιτς).

Παναθηναϊκός: Λαφόν, Καλάμπρια, Πάλμερ-Μπράουν, Τουμπά, Κυριακόπουλος, Τσέριν, Κοντούρης (74′ Σιώπης), Παντελίδης (74′ Ζαρουρί), Ταμπόρδα (83′ Τζούριτσιτς), Αντίνο (79′ Γιάγκουσιτς), Τεττέη (83′ Πάντοβιτς).

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Google Logo Προσθήκη του Politeianews.gr στην Google

Ροή Ειδήσεων

Οι ειδησεις σημερα
spot_img

Δείτε επίσης

Σχετικο περιεχομενο