ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΕΙΑ

Πρώτη «δύναμη» η Δυτική Ελλάδα! Δείτε πόσο “ανέβηκαν” οι χειμερινοί προορισμοί με το πρόγραμμα “Τουρισμός για Όλους”

BeFunky design 2 1 1 e1675068789191
Αυτό που κρατάμε από την ανακοίνωση του υπουργείου αναφορικά με το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» που παρεμπιπτόντως «κληρώνει» σήμερα, ήταν η επισήμανση πως η Δυτική Ελλάδα αναφέρεται πρώτη στην κατηγορία για τις περιοχές που σημείωσαν μεγαλύτερη θετική μεταβολή. Και ακολουθούν: η Δυτική Μακεδονία και το Βόρειο Αιγαίο.

Η Δυτική Ελλάδα φιγουράρει ανάμεσα στις χαρακτηρισμένες ως «κορυφαίες» ελληνικές περιφέρειες όσον αφορά το ενδιαφέρον στην τουριστική ζήτηση. Μεταξύ δηλαδή, της Κεντρικής Μακεδονίας, της Πελοποννήσου, της Αττικής και της Θεσσαλίας.

Πρακτικά τι σημαίνει αυτό, όπως εξήγησε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Νίκος Κοροβέσης; Ότι καταγράφηκε μεγαλύτερη απ’ ότι συνήθως ενίσχυση, ως αποτέλεσμα της δουλειάς που έγινε στον τομέα της προώθησης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας τόσο ως καλοκαιρινός, όσο όμως, και ως χειμερινός προορισμός.
«Αυτό, όπως έχω τονίσει ξανά, ήταν και είναι το μεγάλο στοίχημα και ο στόχος μας. Να καταστεί δηλαδή η Περιφέρεια μας ως ένας τόπος που θα βρίσκεται ψηλά στον χάρτη προορισμών, όχι μόνο για τον θερινό τουρισμό, αλλά και κατά τους χειμερινούς μήνες».

«ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ»
Προσθέτει όμως ο κ. Κοροβέσης ότι η επίτευξη του στόχου προϋπέθετε πολλή δουλειά και προετοιμασία «η οποία έχει προηγηθεί, με σκοπό την ανάδειξη των επίλεκτων σημείων της περιοχής μας που προσφέρονται για τουρισμό και το χειμώνα».

Και παράλληλα, σημείωσε, ότι «είναι μια προσπάθεια που θα συνεχιστεί με υψηλότερους ακόμα στόχους». Αξιοσημείωτο είναι ότι στην ίδια υπουργική ανακοίνωση, η περιοχή των μαρτυρικών Καλαβρύτων φιγουράρει – δικαίως – στην 1η θέση όσον αφορά τους δημοφιλέστερους χειμερινούς προορισμούς. Συγκεκριμένα αναφέρεται πως τα Καλάβρυτα «ξεχώρισαν» μαζί με επίσης πιο εναλλακτικές επιλογές ανά την ελληνική επικράτεια, όπως: Γιάννενα, Θάσος, Καστοριά κ.α..

ΣΗΜΕΡΑ «ΚΛΗΡΩΝΕΙ»
Σήμερα θα γίνει η κατά σειρά τρίτη κλήρωση του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους» και η προπληρωμένη κάρτα μπορεί να εξαργυρωθεί μέχρι το τέλος του προσεχούς Ιουνίου, στο ίδιο ή σε διαδοχικά καταλύματα. Το πρόγραμμα αφορά 125.000 νέους δικαιούχους, με το σύνολο τους να αγγίζει τους 400.000 συμπολίτες. Ενώ να σημειωθεί ότι στις προηγούμενες φάσεις του προγράμματος εξαργυρώθηκαν 19 εκατ. ευρώ από 200.000 δικαιούχους. Αξιοσημείωτη είναι, επίσης, η αναβάθμιση του προγράμματος. Μέσω της ψηφιακής κάρτας στο κινητό και την επιδότηση να ανέρχεται στα 150 ευρώ για κάθε δικαιούχο και στα 200 ευρώ για ΑμεΑ.

ΤΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ
Όσοι δικαιούχοι του προγράμματος κληρωθούν σήμερα πρέπει να γνωρίζουν ότι κάθε άυλη ψηφιακή προπληρωμένη κάρτα εξαργυρώνεται εφάπαξ στο ίδιο τουριστικό κατάλυμα ή τμηματικά σε διαδοχικά τουριστικά καταλύματα.
Για να χρησιμοποιηθεί σε τερματικό POS η προπληρωμένη κάρτα, θα πρέπει να έχει συνδεθεί σε υπηρεσίες Apple Pay ή Google Pay και να χρησιμοποιείται από smartphone που υποστηρίζει συναλλαγές NFC.

Εναλλακτικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί με υποβολή των στοιχείων της σε κατάλληλους διαδικτυακούς τόπους παρόχων διαμονής χωρίς χρήση τεχνολογίας.

Επίσης, η άυλη ψηφιακή προπληρωμένη κάρτα είναι ατομική και μπορεί να εξαργυρωθεί σε οποιοδήποτε ξενοδοχείο ή τουριστικό κατάλυμα ως τα τέλη Ιουνίου του 2023.

Ακόμη, τονίζεται ότι δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός ούτε στον αριθμό των διανυκτερεύσεων, ούτε στην περίοδο που ο δικαιούχος θα επιλέξει να κάνει χρήση της ατομικής του ψηφιακής επιταγής. Μόνη προϋπόθεση είναι το συνολικό ποσό της ανέπαφης πληρωμής να μην υπερβαίνει τα 150 ευρώ.
Τέλος, δεν υπάρχει γεωγραφικός περιορισμός, καθώς στο Πρόγραμμα συμμετέχουν τα τουριστικά καταλύματα όλης της χώρας.

Από την έντυπη έκδοση της Αχαϊκής Πολιτείας:

20 4 e1675068651892

You may also like

Comments are closed.