ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Πρωτοβουλία του ομογενή Λ. Κουμπουρλή: «Να βοηθήσουμε έμπρακτα κάθε μονογονεϊκή οικογένεια»

2 3

Του Αχιλλέα Ροδίτη

Είναι από τις φορές που η Δημοσιογραφία… κάνει τη δουλειά της. Από τις φορές που ο συντάκτης λαμβάνει την απώτατη «αμοιβή». Όταν διαπιστώνει πως το ρεπορτάζ κινητοποιεί τον συμπολίτη, ευαισθητοποιεί την κοινή γνώμη η οποία με τη σειρά της αναλαμβάνει ενεργό ρόλο και δηλώνει εμπράκτως την επιθυμία να παρέμβει για να συνδράμει.

Κάτι αντίστοιχο βιώσαμε στην «Πολιτεία» μετά από αυτό που προκάλεσε το συγκινητικό ρεπορτάζ της 20ης Δεκεμβρίου 2021, για τον 12χρονο που βρέθηκε σε ταμείο σούπερ μάρκετ της πόλης και δεν του έφταναν τα… κέρματα που του είχε δώσει η μητέρα του για τα ψώνια της μέρας, ώστε να αγοράσει μια Αμαρέτι. Την οποία έσπευσε να δώσει πίσω στην ταμία, αλλά τελικώς του την… κέρασε μια πελάτισσα που ακολουθούσε.

«ΚΙΝΗΜΑ ΠΑΤΡΙΝΩΝ» ΑΠ’ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ!

Το ρεπορτάζ έμελλε να γίνει αφορμή για την δημιουργία ενός «Κινήματος Πατρινών» που βάζουν στόχο να βοηθήσουν τις Μονογονεϊκές οικογένειες στην πόλη, χάρη στην πρωτοβουλία του ομογενή και «πιστού» αναγνώστη μας, Λουκά Κουμπουρλή.

Η εφημερίδα με το ρεπορτάζ «ταξίδεψε» ως την Γερμανία, αφού ο πατρινός ομογενής έχει αναθέσει σε εδώ συγγενή του να του την ταχυδρομεί ανελλιπώς κάθε εβδομάδα, και διαβάζοντας το επίμαχο ρεπορτάζ επεξεργάστηκε τρόπους αντίδρασης με ουσιαστικό αποτέλεσμα ώστε το θέμα να μην προσπεράσει εν μέσω μιας περιστασιακής συγκίνησης.

Επικοινώνησε με πάνω από δέκα «επώνυμους» Πατρινούς, προτείνοντας τους να δημιουργήσουν ομάδα που θα έχει ως μοναδικό σκοπό… την στήριξη αποδεδειγμένα μονογονεϊκών οικογενειών στην πόλη, παρέχοντας απευθείας οικονομική ενίσχυση, προερχόμενη από το υστέρημα τους.

Παρά τις δυσκολίες της εποχής και την ευρύτατη αίσθηση ανασφάλειας που εγκυμονεί η πανδημία, η ανταπόκριση σε κάθε τηλεφώνημα του ήταν παραπάνω από θετική! Όσοι άκουσαν την πρόταση του πατρινού ομογενή, την αποδέχτηκαν άμεσα θέτοντας τις βάσεις για την «γέννηση» και δημιουργία ενός «Κινήματος» στήριξης Μονογονεϊκών οικογενειών.

1o . 2

ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

Την περασμένη Τρίτη, ο Λουκάς Κουμπουρλής τηλεφώνησε στον συντάκτη Αχιλλέα Ροδίτη, γνωστοποιώντας του την πρωτοβουλία και ζητώντας την ενεργή συμμετοχή του. «Με ενδιαφέρει να φτιαχτεί μια ομάδα, μη κερδοσκοπικού σκοπού, που να βοηθά απευθείας με χρήματα τις μονογονεϊκές οικογένειες. Χωρίς φανφάρες, αυτοπροβολές ή συσχετισμούς πολιτικού περιεχομένου. Μας νοιάζει μόνο να στηρίζουμε έμπρακτα, δίνοντας χρήματα για κάθε παιδί, κάθε μήνα», τόνισε ο κ. Κουμπουρλής, προαναγγέλλοντας και συνέντευξη Τύπου για το θέμα.

Η ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ

Για τις προθέσεις ενημερώθηκε ήδη ο πατρινός δικηγόρος Νίκος Αφαλωνιάτης ο οποίος με τη σειρά του έδωσε τις νομικές κατευθύνσεις για την δημιουργία μιας Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας. Σημειώνοντας ωστόσο: «Έχω συγκινηθεί. Εκεί που νομίζεις πως δεν υπάρχει πια ελπίδα, σου ‘ρχεται ένα τέτοιο νέο και αναπτερώνεις το ηθικό σου. Βεβαιώνεσαι ότι υπάρχουν ακόμα άνθρωποι. Και άρα, ότι υπάρχει μέλλον…».

 

You may also like

Comments are closed.