ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

«Προβληματική» η τηλεκπαίδευση- Σε πολλά σχολεία της Δυτικής Ελλάδος έγινε μετ’ εμποδίων ή ματαιώθηκε η πρώτη ημέρα μαθημάτων

Facebook
Twitter
Μετ’ εμποδίων διεξήχθη χθες η τηλεκπαίδευση και στην Αχαΐα, καθώς η ξαφνική απόφαση αναστολής των σχολείων δεν έδωσε περιθώρια προετοιμασίας.

Τα σχολεία μπορεί να έκλεισαν, όμως οι μαθητές κυρίως στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση έψαχναν είτε τους κωδικούς για να συνδεθούν στο webex, είτε συσκευές για να μπορέσουν να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους από το σπίτι. Αποτέλεσμα ήταν να επικρατήσει αναστάτωση σε πολλές οικογένειες, αλλά και σχολικές μονάδες με τους Διευθυντές να ανταλλάσσουν μηνύματα με τους γονείς όλο το πρωί χθες για να βρουν λύση, αλλά και αρκετούς εργαζόμενους γονείς να αναζητούν τρόπο για να αφήσουν τα παιδιά τους στο σπίτι.

Οι εκπαιδευτικοί συνεχίζουν να διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι, παρά τη ρητή πρόβλεψη του νόμου περί τηλεργασίας, δεν τους έχει δοθεί ακόμη τεχνολογικός εξοπλισμός.

Σε πολλά σχολεία της Αχαϊας, δεν κατέστη εφικτή η διδασκαλία λόγω προβλημάτων που ανέκυψαν και της αδυναμίας, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς εκπαιδευτικών, να συμμετάσχουν.
ΟΙ Διευθυντές των σχολικών μονάδων της περιοχής, ειδοποιήθηκαν στις 7.30 το βράδυ της Κυριακής για την απόφαση να μην λειτουργήσουν τα σχολεία και άμεσα ενημέρωσαν τους γονείς των μαθητών με ηλεκτρονικά μηνύματα, διευκρινίζοντας ότι περισσότερες λεπτομέρειες για τις συνδέσεις, προκειμένου να γίνει η τηλεκπαίδευση, θα δίνονταν χθες το πρωί.
Ωστόσο η τηλεκπαίδευση σε πολλά σχολεία έγινε με πολλά προβλήματα, ενώ το υπουργείο Παιδείας διατεινόταν ότι όλα είναι έτοιμα, όπου χρειαστεί, για την τηλεκπαίδευση, η οποία «αποτελεί πολύτιμο εργαλείο για την απρόσκοπτη συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, όταν για έκτακτους αντικειμενικούς λόγους δεν μπορεί αυτή να διεξαχθεί δια ζώσης», σε πολλά τμήματα σχολείων οι μαθητές δεν κατάφεραν να κάνουν μάθημα εξ αποστάσεως, καθώς πολλοί εκπαιδευτικοί είτε δεν διαθέτουν τον απαιτούμενο ηλεκτρονικό εξοπλισμό είτε δεν έχουν πρόσβαση στα σχολεία λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top