Προβληματισμός για τα rapid tests από τους φαρμακοποιούς της Πάτρας

Facebook
Twitter
Δεν είναι ιδιαίτερα δεκτικοί στα περιβόητα δωρεάν self rapid test οι φαρμακοποιοί της Πάτρας.

Το κυριότερο πρόβλημά τους αφορά στην ασφάλεια και την προστασία της δημόσιας υγείας, των πελατών τους, των εργαζόμενων τους και των ίδιων.

Ο πρόεδρος φαρμακευτικού συλλόγου Αχαΐας μιλώντας στην εφημερίδα «Γνώμη» δηλώνει κάθετος και τονίζει ότι οι φαρμακοποιοί δεν πρόκειται να δεχθούν να γίνονται τα τεστ αυτά στα φαρμακεία.

«Δεν είμαστε δημόσια δομή. Στην Αχαΐα δεν πρόκειται να δεχθούμε να γίνονται τεστ στα φαρμακεία. Δεν το διαπραγματευόμαστε. Δεν γίνεται να ρισκάρουμε την υγεία των πελατών μας, δεν έχουμε την επιστημονική εξειδίκευση για να παίρνουμε ρινικό επίχρισμα ούτε και μπορούμε να ανταπεξέλθουμε σε κάτι τέτοιο. Θα δεχθούμε μόνο την διακίνηση των τεστ και τίποτα παραπάνω».

Αυτή θα είναι και η πρόταση που θα κάνει στην συνεδρίαση που θα γίνει από το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου για να καθορίσει την στάση του.

Εξηγώντας τους προβληματισμούς, ο κ. Σοφιανόπουλος υπογραμμίζει: «Οι ηλικιωμένοι έρχονται στα φαρμακεία μας για να τους κάνουμε μέτρηση σακχάρου και με το ζόρι τους κρατάμε. Δεν θα έρθουν σε εμάς για να τους κάνουμε τα τεστ Covid;».

Και προσθέτει: «Δεν θα δεχθούμε σε καμία περίπτωση, μετά από γραμματείς του Υπουργείου Υγείας για να κλείνουμε ραντεβού για εμβόλια, να γίνουμε και…. μικροβιολόγοι για τα test!»

Σε κάθε περίπτωση, οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν από το Δ.Σ. του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαΐας, το οποίο κατά τη διάρκεια της πανδημίας έχει αποφασίσει να μην εξυπηρετούνται οι πολίτες από το εσωτερικό των φαρμακείων παρά μόνο στην είσοδο για μεγαλύτερη προστασία.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top