ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΕΙΑ

Ψάχνουν «σύνδεσμο» για τους δυο συλληφθέντες με το γνωστό κύκλωμα

Kokaini 1
Του Αχιλλέα Ροδίτη
Για σήμερα ήταν προγραμματισμένο να απολογηθούν στον Ανακριτή οι δύο πατρινοί συλληφθέντες με την κατηγορία της διακίνησης ναρκωτικών, ο 46χρονος ιδιοκτήτης κλαμπ και ο 31χρονος εργαζόμενος σε fast food.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπόθεση αποτελεί παρακλάδι της υπόθεσης εξάρθρωσης κυκλώματος εμπορίας ναρκωτικών στις αρχές Μαρτίου, με τη σύλληψη τεσσάρων ατόμων. Ενός ιδιοκτήτη καφέ, ενός ιδιοκτήτη μάντρας οχημάτων και τον 60χρονο πατέρα του συνεταίρου του, καθώς και ένα ακόμη άτομο.

Ο πρώτος από τους δύο συλληφθέντες δήλωσε αθώος υποστηρίζοντας πως δεν γνώριζε τίποτα για τα ναρκωτικά, ενώ ο 31χρονος επικαλέστηκε εξάρτηση από ναρκωτικά δηλώνοντας χρήστης…

Η «Πολιτεία» είχε αποκαλύψει τότε ότι η εξάρθρωση του κυκλώματος είχε γίνει μετά από παρακολουθήσεις τηλεφωνικών συνομιλιών επί 5 ολόκληρους μήνες και είχε καταγραφεί από τους αστυνομικούς μια λίστα «συνδέσμων» και «πελατών».

Κατά την εξέταση τους από τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών της Πάτρας, την Πέμπτη, ο πρώτος από τους δύο συλληφθέντες, ο 46χρονος, δήλωσε αθώος υποστηρίζοντας πως δεν γνώριζε τίποτα για τα ναρκωτικά που ο 31χρονος συνελήφθη επ΄ αυτοφώρω να μεταφέρει στο γκαράζ που ανήκει στον ίδιο, ενώ ο 31χρονος απ’ την πλευρά του επικαλέστηκε εξάρτηση από ναρκωτικά δηλώνοντας χρήστης.

Η σύλληψη έγινε την ώρα που ο 31χρονος μετέφερε 100 γραμμάρια κοκαΐνης από το αυτοκίνητό του στο γκαράζ (που ανήκει στον 46χρονο ο οποίος εκείνη την ώρα βρισκόταν στο διαμέρισμα του στην πολυκατοικία) και ομολόγησε στους αστυνομικούς ότι μόλις είχε φέρει τα ναρκωτικά από την Αθήνα.

Στην έρευνα που έγινε στον πάρκινγκ βρέθηκαν: 5 κιλά και 220 γραμμάρια κάνναβης, 184 γραμμάρια άγνωστης χημικής ουσίας που χρησιμοποιείται για νόθευσης της κοκαϊνης, καθώς και τρία όπλα: 2 περίστροφα και 1 ρέπλικα. Η συνολική αξία των ναρκωτικών υπολογίζεται στις 17.000 ευρώ και ειδικότερα η κοκαϊνη εκτιμήθηκε στα 8.000 ευρώ και η κάνναβη στα 9.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η διακίνηση γινόταν σε ένα «πελατολόγιο» χρηστών της Πάτρας ενώ ο 31χρονος συνήθιζε να ταξιδεύει μία με δύο φορές το μήνα στην Αθήνα.

You may also like

Comments are closed.