ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Πουλάνε ψάρια αφού τα μαγειρέψουν – Η νέα μόδα στα ψαράδικα της Πάτρας για να προσελκύσουν πελατεία

Facebook
Twitter

 

του Αχιλλέα Ροδίτη

Η φωτογραφία που δημοσιεύουμε, δεν είναι προϊόν photoshop ή κάποιας αστείας ανάρτησης σε σελίδα γέλιου από μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Είναι φωτογραφία που αλιεύσαμε εμείς σε ιχθυοπωλείο της Πάτρας! Και δεν είναι το μοναδικό που παρέχει τέτοιες υπηρεσίες στους πελάτες, καθώς όλο και περισσότεροι ιδιοκτήτες ψαράδικων της πόλης προσπαθούν να βρουν καινούργιους τρόπους για να διατηρήσουν την πελατεία που έχουν ή και να προσελκύσουν καινούργια.

Είναι δηλαδή μια νέα μόδα που τους τελευταίους μήνες άρχισε να επικρατεί και να κυριαρχεί στον χώρο των ιχθυοπωλείων, με τον έναν μετά τον άλλον τους επαγγελματίες να την ακολουθούν πιστά και να προσπαθούν να την εμπλουτίσουν με ακόμα περισσότερες παροχές, έστω κι αν κάτι τέτοιο απαιτεί περισσότερα χέρια.

Ο πελάτης, λοιπόν, δεν αγοράζει μόνο τα ψάρια της ημέρας αλλά έχει τη δυνατότητα να τα πάρει έτοιμα. Καθαρισμένα και μαγειρεμένα. Στο πλαίσιο πάντα των νέων υπηρεσιών εμπνέονται οι επαγγελματίες προκειμένου να αντιμετωπίσουν την κρίση που μαστίζει τις επιχειρήσεις λόγω της δραστικής μείωσης προσέλευσης ακόμα και σε επιχειρήσεις που σχετίζονται με τη διατροφή.

«Ειδικά στα ιχθυοπωλεία παρατηρείται αύξηση του προβλήματος που παραπέμπει σε δύο αιτίες. Πρώτον ότι ο καταναλωτής δεν μπορεί να διαθέσει περισσότερα χρήματα για να πάει ένα καλό ψάρι στο σπίτι και δεύτερον ότι υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός από τα σούπερ μάρκετ», δηλώνει στην «Πολιτεία» ιδιοκτήτης ψαράδικου με πολλά χρόνια παρουσίας στο κέντρο της Πάτρας.

Αν και στην δεύτερη περίπτωση πάντα υπάρχει η παράμετρος του ότι δεν πρόκειται για φρέσκο προϊόν αλλά για κατεψυγμένο, όμως ελέω έλλειψης χρημάτων το επιχείρημα «πέφτει» πολλά «σκαλοπάτια» στη λίστα προτεραιοτήτων και αναγκών. Εξίσου σημαντικό όμως είναι και το θέμα των επιπλέον εξόδων για να μαγειρέψεις ψάρια στο σπίτι. Έτσι, ο επαγγελματίας ψαράς σου δίνει τη δυνατότητα να έχεις έτοιμο το φαγητό χωρίς να επιβαρυνθείς τα υπόλοιπα. «Είναι σημαντικό το να γλιτώσεις το λάδι, το ρεύμα που θα κάψεις κι ένα σωρό άλλα που απαιτεί το μαγείρεμα ψαριών», μας λέει γυναίκα που συναντήσαμε στο συγκεκριμένο ψαράδικο.

 

Από την έντυπη έκδοση της Αχαϊκής Πολιτείας:

15 2 e1659947423118

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top