ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΕΙΑ

Ψαροφάι: Πέρασε ένας μήνας… και δεν τρέχει τίποτα!

Στιγμιότυπο οθόνης 2022 10 23 141324 1024x478 1
Νέα διάσταση λαμβάνει η υπόθεση της λειτουργίας του super market στο Ψαροφάι μετά τις αποκαλύψεις της «Πολιτείας»!

Διαβάστε επίσης: Στα «κεραμίδια» επιχειρηματίες στο Ψαροφάι – Καταγγέλλουν σοβαρές παραλείψεις και λάθη στην αδειοδότηση Super Market

Όπως είχαμε δημοσιεύσει 15 περίπου επιχειρηματίες της περιοχής διαμαρτυρήθηκαν έντονα τόσο σε πολιτικό (Δήμος Πατρέων) όσο και σε δικαστικό επίπεδο (με εξώδικα κ.λπ.) με αφορμή το γεγονός ότι η εταιρεία έχει κάνει υπέρβαση των πολεοδομικών ορίων της περιοχής! Όμως περιέργως μέχρι σήμερα δεν έχουν καταφέρει τίποτα, ακόμα και μετά τις μηνύσεις που υπέβαλαν.

Τον περασμένο Οκτώβριο, μετά από προσφυγές στις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου και την αυτοψία που έγινε, διαπιστώθηκε ότι έχει γίνει υπέρβαση στην επιφάνεια κάλυψης του καταστήματος τουλάχιστον στο τετραπλάσιο από τα 200 τ.μ. που είναι το όριο, καθώς η περιοχή είναι αμιγούς κατοικίας και κινήθηκαν οι διαδικασίες ανάκλησης της άδειας λειτουργίας της επιχείρησης, ενώ ενημερώθηκε και η εισαγγελική αρχή. Από τότε έχει περάσει ένας μήνας, το κατάστημα έκανε κανονικά τα εγκαίνιά του και συνεχίζει να λειτουργεί σαν να μη συμβαίνει τίποτα.

Όπως δήλωσε στην «Πολιτεία» η δικηγόρος των καταστηματαρχών που διαμαρτύρονται, Ελένη Ασημακοπούλου, μετά τον ιδιοκτήτη και ενοικιαστή του ακινήτου, αυτή την φορά επανυποβλήθηκε γνωστοποίηση λειτουργίας του καταστήματος από την ίδια την αλυσίδα λιανεμπορίου. Πρακτικά επανεκκινήθηκε η διαδικασία αδειοδότησης του καταστήματος από άλλον αιτούντα, όμως και αυτή τη φορά διαπιστώθηκαν ελλείψεις στον φάκελο. Η κ. Ασημακοπούλου τόνισε:

«Θα καταθέσω αναφορά στην Εισαγγελία να συσχετισθούν τα έγγραφα με την προηγούμενη μηνυτήρια αναφορά», ενώ εξέφρασε την απορία και τον εντυπωσιασμό της, για τον υπέρμετρο βαθμό ελαστικότητας που έχει επιδείξει μέχρι σήμερα η υπηρεσία του δήμου και η δημοτική αρχή της Πάτρας, απέναντι σε αυτή την καταφανή παραβίαση των πολεοδομικών και άλλων περιορισμών, αφήνοντας την υπόθεση να «σέρνεται» επί δύο μήνες χωρίς να πράττει τα δέοντα.

12 1 3 e1669749857728

 

 

Από την Έντυπη Έκδοση της “ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ” της 28.11.2022

You may also like

Comments are closed.