ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Ψηφιακό Μουσείο Comics – Εκθέσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Facebook
Twitter
«Στόχος μας είναι να αποτυπώσουμε την διαδρομή και την ελληνική ιστορίας των Comics, με εκθέσεις είτε ατομικές, όπως αυτή με την οποία ανοίξαμε, που είναι αφιερωμένη στον Τάσο Αποστολίδη, είτε θα παρουσιάζουν ένα σύνολο δημιουργών».

Αυτό τόνισε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και στην εκπομπή «Γεώπολις», με τους δημοσιογράφους Μαρία Κονταξή και Δημήτρη Φαναριώτη, η Λήδα Τσενέ, Διδάκτωρ Επικοινωνίας Μέσων και Πολιτισμού στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, αναφορικά με το ψηφιακό μουσείο Comics, που άνοιξε τις «πύλες του».

«Φιλοδοξούμε να παρουσιάσουμε σιγά-σιγά ένα μεγάλο μέρος των Ελλήνων δημιουργών, μέσα από εκθέσεις και ψηφιοποίηση των έργων τους. Είναι μια δύσκολη και πολύ ενδιαφέρουσα διαδικασία, γιατί περιλαμβάνει έρευνα σε αρχεία. Μαθαίνουμε κι εμείς πράγματα που δεν τα γνωρίζαμε», επισήμανε.

«Έχοντας αυτό σαν εκκίνηση, θα ακολουθήσουν και άλλες τέτοιες εκθέσεις- αφιερώματα. Αυτό που μας χαροποιεί είναι ότι οι δημιουργοί – παλαιότεροι και νεότεροι- αγκαλιάζουν αυτό το εγχείρημα, μας δίνουν άδεια να ψηφιοποιούμε την παραγωγή, μας διευκολύνει. Δημιουργοί και εκδότες αγκαλιάζουν αυτή την πρωτοβουλία.

Μίλησε για την χρονική συγκυρία της πρωτοβουλίας, σε συνδυασμό με την «ωριμότητα» – όπως είπε – του ελληνικού κοινού σε σχέση με τα Comics και την ένατη Τέχνη. «Ο εγκλεισμός μας έφερε λίγο πιο κοντά στο να εξερευνήσουμε και τις δυνατότητες που μας δίνονται μέσα από τις ψηφιακές πλατφόρμες, ήταν η κατάλληλη στιγμή για να ξεκινήσουμε αυτή την πρωτοβουλία», είπε χαρακτηριστικά.

Πέρα από τις εκθέσεις, στο ψηφιακό μουσείο υπάρχει ένα χρονολόγιο που δείχνει την εξέλιξη και τη διαδρομή της ελληνικής σκηνής. «Έχουμε ένα αρχείο από παλιά, σε μια προσπάθεια να καταγράψουμε και όλες τις σημαντικές δράσεις που γίνονται γύρω από τα Comics, είτε είναι φεστιβάλ, είτε εκπαιδευτικά προγράμματα. Δηλαδή από την πρώτη έκθεση που έγινε ποτέ στην Ελλάδα, μέχρι σήμερα», σημείωσε.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top