ΠΟΛΙΤΙΚΗΚΟΙΝΩΝΙΑΠΟΛΙΤΕΙΑ

ΚΙΝΑΛ: Ψήφισαν πάνω από 260.000 – Ανοικτό το ενδεχόμενο νέας παράτασης

ekloges kinal334 1068x712 1
Την παράταση της ψηφοφορίας έως τις 8 το βράδυ αποφάσισε η αρμόδια επιτροπή του ΚΙΝΑΛ, λόγω της αυξημένης προσέλευσης στις εκλογές για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ.
Οι κάλπες άνοιξαν στις 7:00 το πρωί και μέχρι τις 7:00 το απόγευμα είχαν ψηφίσει πάνω από 260.000 πολίτες, ξεπερνώντας κατά πολύ τον πήχη των 217.000 ψηφισάντων του 2017.

Λόγω της μεγάλης προσέλευσης, ο Γ. Παπανδρέου πρότεινε η αρμόδια επιτροπή να δώσει τη δυνατότητα να ψηφίσουν όλοι όσοι αναμένουν ή συνεχίζουν να προσέρχονται στα εκλογικά κέντρα.

Επιπλέον, ο κ. Σπύρος Καρανικόλας, εκπρόσωπος του Ανδρέα Λοβέρδου, δήλωσε: «θα ψηφίσει μέχρι και ο τελευταίος πολίτης. Αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο. Ζητήσαμε υπομονή και την εκαναν με το παραπάνω. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να τους αποκλείσει».

Δύο ώρες αφότου κλείσουν οι κάλπες αναμένονται τα πρώτα αποτελέσματα. Θα αφορούν το 15% των συνολικών αποτελεσμάτων, ενώ περίπου τέσσερις ώρες αργότερα αναμένεται ένα πιο ασφαλές αποτέλεσμα από μεγαλύτερο δείγμα.
Ήδη από το πρώτο τετράωρο της διαδικασίας (οι κάλπες άνοιξαν στις 7:00 π.μ) ο αριθμός εκείνων που ψήφισαν είχε ξεπεράσει κατά 10.000 τον αντίστοιχο των εκλογών του 2017, στις οποίες συνολικά είχαν προσέλθει 212.000 πολίτες.

Μάλιστα στις 14:00 το μεσημέρι, εκτιμήσεις ανέφεραν ότι ο τελικός αριθμός των πολιτών που θα συμμετάσχουν στις κάλπες του ΚΙΝΑΛ θα φτάσει ενδεχομένως και τους 240.000.

Κάποια προβλήματα που παρατηρήθηκαν λόγω πτώσης του δικτύου, σε λίγα εκλογικά κέντρα, αντιμετωπίσθηκαν γρήγορα.

Τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται στις 9:30 το βράδυ.

Στην Αυστραλία η ψηφοφορία έχει ολοκληρωθεί. Τα εκλογικά κέντρα των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών άνοιξαν μία ή δύο ώρες μετά την Ελλάδα. Στην Αμερική η ψηφοφορία δεν έχει αρχίσει ακόμα.

You may also like

Comments are closed.