ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

ΨΗΛΑΛΩΝΙΑ – ΠΑΤΡΑ: Η πλατεία… παίρνει τα «πάνω» της | Τα νέα μαγαζιά που ανοίγουν…

Facebook
Twitter

Του Αχιλλέα Ροδίτη

Πριν από έναν χρόνο και λίγους μήνες, η «Πολιτεία» είχε κάνει ένα φωτορεπορτάζ – αφιέρωμα στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων με αφορμή την εκεί αισθητή, τότε, μείωση της επαγγελματικής δραστηριότητας στην εστίαση, λόγω των καταστημάτων που έκλειναν.

Σήμερα, ξανακάνουμε το ίδιο ρεπορτάζ αλλά με το ακριβώς αντίθετο συμπέρασμα. Ότι τα Ψηλαλώνια άρχισαν να ξαναπαίρνουν τα… πάνω τους και ένας πιο φρέσκος «αέρας» αισιοδοξίας άρχισε να πνέει για τα καλά, στην ανά την Ελλάδα γνωστή πλατεία της πόλης.

Στο πρώτο ρεπορτάζ, απαριθμούσαμε ένα προς ένα όσα καταστήματα είχαν κλείσει και το «ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ» κυριαρχούσε στην πρόσοψή τους. Και μάλιστα, σε πολλές των περιπτώσεων ήταν ξεθωριασμένο λόγω της έλλειψης ενδιαφέροντος.

Αλλά αυτή τη φορά , καταγράψαμε ποια μαγαζιά άνοιξαν ή ανοίγουν πολύ σύντομα. Με έναν εκ των παλαιοτέρων, πια, επαγγελματιών της εστίασης στην πλατεία, τον Γιώργο Λαλιώτη, ιδιοκτήτη του “QUEEN”, να δηλώνει όχι απλά ικανοποιημένος αλλά περιχαρής που «νέοι συνάδελφοι» άρχισαν να κατακλύζουν την περιοχή.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

Χωρίς τίτλο 5

 

«Ίσως κανείς να περίμενε ότι εμείς οι ήδη υπάρχοντες δεν το θέλαμε. Αντιθέτως. Θέλαμε και ελπίζαμε να ανοίξουν καινούργια μαγαζιά και να αυξηθεί η δραστηριότητα. Γιατί είναι υγιής ανταγωνισμός αυτό.

Αλλά κυρίως, θα κάνει καλό σε όλη την… πλατεία, σε όλους μας. Θα σημειώσει αξιοσημείωτη ανάταση η ψυχολογία, και ημών αλλά και του κόσμου, μετά την διετή πρωτοφανή πανδημία αλλά και την κρίση που ξέσπασε αμέσως μετά».

Όπως έγινε πριν από μέρες γνωστό εδώ και μέρες, η ιστορική Αλάμπρα ξανανοίγει. Ήδη άλλωστε γίνονται εργασίες εντός και εκτός, που ο φωτογραφικός φακός της «Πολιτείας» απαθανάτισε (ένθετη φωτογραφία):

1ο θεμα ΕΝΘΕΤΗ 1

Σύμφωνα με πληροφορίες όλα θα έχουν ολοκληρωθεί ως τις 15 Δεκεμβρίου για την επίσημη έναρξη.

Αλλά και το Abbey, το κατάστημα που κάηκε ολοσχερώς πέρυσι, ξανανοίγει κι αυτό, όπως η «Πολιτεία» αποκάλυψε πριν από εβδομάδες. Με τις εργασίες ανακατασκευής να είναι ήδη σε εξέλιξη και να είναι ζήτημα ημερών η επαναλειτουργία.

Όμως κι άλλα τρία τουλάχιστον καταστήματα, ξενοίκιαστα για καιρό, στέγασαν νέες επαγγελματικές δραστηριότητες, καφέ, εστιατόριο και τυχερά παιχνίδια, αντίστοιχα. Μια αντίστροφη πορεία, που δίνει το περιθώριο θετικών σκέψεων για το μέλλον της πλατείας και ευρύτερα αυτής της περιοχής της πόλης, που «έρχεται» να λειτουργήσει ως τονωτική ένεση στο ηθικό του κλάδου των επαγγελματιών σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία. Σε έναν τόπο συνδυασμένο με ιστορία, μνήμες και αναψυχή για τους πατρινούς. Μια περιοχή με ποικιλόμορφη αξία που δεν άλλαξε, ούτε θα αλλάξει στο διηνεκές.

 

 

 

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top