ΚΟΣΜΟΣLIFESTYLE

«Ψήλωσε» απότομα ο Πούτιν: Το νέο ψηλοτάκουνο παπούτσι του – Γιατί το επέλεξε

Δημοσίευμα του 2015 της εφημερίδας «Express» ανέφερε ότι ένας εσωτερικός παράγοντας του Κρεμλίνου δήλωσε πως κανείς δεν θα μπορούσε να είναι ψηλότερος από τον πρόεδρο στις επίσημες φωτογραφίες

putin shoes

Μια ιδιαίτερη εμφάνιση που προκάλεσε ποικίλα σχόλια πραγματοποίησε ο Βλαντίμιρ Πούτιν σε συνάντηση που είχε την Πέμπτη (25/1) με Ρώσους φοιτητές! Συγκεκριμένα, ο Ρώσος πρόεδρος υποδέχτηκε τους νεαρούς φοιτητές με ένα όχι και τόσο συνηθισμένο παπούτσι, καθώς φάνηκε να τον ψηλώνει υπερβολικά!

Αρκετά διεθνή ΜΜΕ εστίασαν στα τακούνια του Πούτιν και σχολίασαν την επιλογή του να… ψηλώσει αφύσικα.

Μάλιστα, όπως υποστηρίζει η Daily Mail, ο Ρώσος πρόεδρος φόρεσε παπούτσια με τακούνι προκειμένου να μην είναι μεγάλη η διαφορά ύψους με τους νέους που συνάντησε, στο πλαίσιο ημέρας αφιερωμένους στους Ρώσους φοιτητές. Σημειώνεται ότι ο Ρώσος πρόεδρος έχει ύψος 1,70μ..

Μάλιστα, η βρετανική εφημερίδα σχολιάζει πως ο Πούτιν είναι ιδιαίτερα προσεκτικός στις στυλιστικές του επιλογές και γενικότερα ασχολείται μανιωδώς με τη δημόσια εικόνα του, από την πρώτη στιγμή που ανέβηκε στην εξουσία το 1999.

putin shoes
Maksim Mishin, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Χαρακτηριστικό ήταν ένα δημοσίευμα του 2015 της εφημερίδας «Express» που ανέφερε ότι ένας εσωτερικός παράγοντας του Κρεμλίνου δήλωσε πως κανείς δεν θα μπορούσε να είναι ψηλότερος από τον πρόεδρο στις επίσημες φωτογραφίες. «Γι’ αυτό οι σωματοφύλακές του είναι πάντα κοντύτεροι, για να δίνουν την εντύπωση ότι ο Πούτιν είναι ψηλός», ανέφερε η ίδια πηγή.

Επίσης, λίγα χρόνια αργότερα δημοσίευμα του Economist έδωσε μια εξήγηση στην φημολογούμενη εμμονή του Πούτιν με το ύψος, καθώς σε έρευνα που παρουσίασε αναφερόταν ότι στις περισσότερες δημοσκοπήσεις οι ψηλότεροι πολιτικοί συγκεντρώνουν μεγαλύτερα ποσοστά αποδοχής από τους αντιπάλους τους. «Στην πολιτική, το ύψος έχει σημασία», ήταν ο τίτλος του δημοσιεύματος.

You may also like

Comments are closed.

More in:ΚΟΣΜΟΣ

iceland volcano xr ΚΟΣΜΟΣ

Έκρηξη ηφαιστείου στην Ισλανδία: Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν – «Η λάβα μπορεί να χυθεί στον Βόρειο Ατλαντικό αν συνεχίσει έτσι»

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κηρύχθηκε η νότια Ισλανδία λόγω μιας ακόμη ηφαιστειακής έκρηξης στη χερσόνησο Ρέικιανες που ...