ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Ψωμάς: Επισκέψεις σε όμορους Δήμους – Συναντήσεις με τους Δημάρχους Ερυμάνθου και Δ.Αχαΐας

Facebook
Twitter
Στην Χαλανδρίτσα και στην Κάτω Αχαΐα βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες ο επικεφαλής του σπιράλ Πέτρος Ψωμάς, όπου συναντήθηκε αντίστοιχα με τους δημάρχους Ερυμάνθου, Θεόδωρο Μπαρή και Δυτικής Αχαΐας, Σπύρο Μυλωνά, στο πλαίσιο επαφών του με αιρετούς σε ολόκληρη τη χώρα. Είχε προηγηθεί επίσκεψη στα Καλάβρυτα και προγραμματίζεται αντίστοιχη συνάντηση και στο Αίγιο, για την ολοκλήρωση του κύκλου των επαφών με τους δημάρχους όλων των δήμων του νομού Αχαΐας.

Οι συναντήσεις έγιναν σε εξαιρετικό κλίμα και περιστράφηκαν γύρω από γενικά θέματα αυτοδιοίκησης και εξειδικευμένα θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Ο Πέτρος Ψωμάς είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με τους δύο δημάρχους περί γενικών δημοτικών ζητημάτων και λειτουργίας των δήμων, εν όψει και των αλλαγών που επιφέρει στην αυτοδιοίκηση ο νέος αυτοδιοικητικός νόμος και κατόπιν της διετούς πλέον εμπειρίας των δύο δημάρχων στην διοίκηση των δήμων τους.

Η συζητήσεις επεκτάθηκαν και στα μεγάλα ζητήματα του νομού που επιζητούν συνεργατικές λύσεις και κοινή αντιμετώπιση. Πρώτη θέση στην ατζέντα είχαν η δημιουργία διαδημοτικού φορέα για τη διαχείριση των νερών του φράγματος Πείρου-Παραπείρου και η συνολική διαχείριση των απορριμμάτων, με έμφαση στο χρονοδιάγραμμα κατασκευής του νέου εργοστασίου και στο σημαντικό θέμα της ανακύκλωσης. Συζητήθηκαν επίσης επιμέρους θέματα που απασχολούν σήμερα τον πρώτο βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης και ιδιαίτερα τις συγκεκριμένες περιοχές και την Πάτρα.

Στη συνάντηση με τον Σπύρο Μυλωνά, τον Πέτρο Ψωμά συνόδευε η Ευαγγελία Βαβαρούτα, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του σπιράλ και παρατηρήτρια της δημοτικής παράταξης στον Κοινωνικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων, η οποία είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον δήμαρχο θέματα κοινωνικού τομέα, με έμφαση στις κοινωνικές δομές και τον τρόπο λειτουργίας τους, τα κονδύλια, την οργάνωση, τις δυσκολίες καθώς και τη διαμόρφωση των δεδομένων και των αναγκών στη μετά covid εποχή.

mylonas spiral

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top