ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Έκλεισε κι άλλο σχολικό τμήμα στην Πάτρα – Βρέθηκαν δύο μαθήτριες με Covid-19

Facebook
Twitter
του Αχιλλέα Ροδίτη
Ένα τμήμα σχολείου στην Πάτρα έκλεισε με αφορμή δύο θετικά κρούσματα Covid-19 που αφορούν σε μαθήτριες της τάξης ενώ κι άλλα θετικά κρούσματα έχουν εντοπιστεί διάσπαρτα σε σχολεία της πόλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του politeianews.gr, το κλείσιμο τμήματος αφορά στην τάξη της Β΄ λυκείου στο 4ο ΕΠΑΛ της Πάτρας όπου την πρώτη μέρα επαναλειτουργίας μία μαθήτρια δεν προσήλθε επειδή το self test της είχε βγει θετικό. Ακολούθησε και ο έλεγχος με μοριακό τεστ το οποίο επιβεβαίωσε πως έχει νοσήσει από κορωνοϊό.

Προκλήθηκε αναστάτωση στην τάξη

Όμως η εν λόγω μαθήτρια την Κυριακή είχε συναντηθεί με συμμαθήτριά της από το ίδιο τμήμα η οποία και παρά το ότι το δικό της self test είχε βγει αρνητικό και ως εκ τούτου είχε πάει κανονικά στο σχολείο. Το γεγονός προκάλεσε γενική αναστάτωση. Η δεύτερη μαθήτρια έφυγε προχθές από το σχολείο και υπεβλήθη σε μοριακό τεστ το οποίο έδειξε πως ήταν κι αυτή θετική στον ιό.

Γεγονός που ανέβασε στα ύψη την ανησυχία καθηγητών και γονιών. Έτσι αποφασίστηκε το κλείσιμο του τμήματος ενώ δόθηκε οδηγία σε όλους τους μαθητές να κάνουν έκτακτα τεστ για να διαπιστωθεί η κατάστασή τους. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές όλα τα παιδιά που υπεβλήθησαν σε νέους ελέγχους βγήκαν αρνητικοί. Παρ’ όλα αυτά η τάξη δεν λειτουργεί μέχρι νεωτέρας.

Θετικά κρούσματα κορωνοϊού σε μαθητές και μαθήτριες έχουν εντοπιστεί και σε άλλα σχολεία της Πάτρας, όπως στο 9ο ΓΕΛ όπου ήδη έχει κλείσει το τμήμα, και αλλού.

Σήμερα μάλιστα αναμένεται και η συγκεντρωτική εβδομαδιαία καταγραφή συνολικά της κατάστασης στα σχολεία της Αχαΐας και όλης της Δυτικής Ελλάδας όπως διαβεβαίωσε πριν από λίγο στο politeianews.gr ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας Κωνσταντίνος Γιαννόοπουλος.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top