ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Δείτε πώς το ψύχος στις ΗΠΑ προκάλεσε “Ανοιξιάτικα” Χριστούγεννα στην Ελλάδα – Η ανάλυση του πατρινού Μετεωρολόγου Νίκου Σερέτη

Facebook
Twitter

του Αχιλλέα Ροδίτη

Αυτό που συνέβη στις ΗΠΑ δεν είναι ξεκομμένο από αυτό που ζούμε εμείς εδώ. Με τη βοήθειας του αυτοδίδακτου Πατρινού καταξιωμένου Μετεωρολόγου, Νίκου Σερέτη, η «Πολιτεία» προσπαθεί να σας εξηγήσει τι συνέβη στις ΗΠΑ αλλά και γιατί αυτό που συνέβη στις ΗΠΑ προκαλεί στην Ευρώπη και στην Ελλάδα θερμότερο κλίμα.

ΝΙΚΟΣ ΣΕΡΕΤΗΣ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ e1672741369805

 

«Κάτι που ήδη βιώνουμε αφού κάνουμε Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά που θυμίζουν… Ανοιξιάτικο Πάσχα», όπως δηλώνει ο κ. Σερέτης.

Γιατί συμβαίνει αυτό; Διότι η ατμόσφαιρα λειτουργεί ενιαία και αλυσιδωτά και εκεί που υπήρξε έντονα ξαφνικό πολικό ψύχος, στην απέναντι πλευρά, προς την Ευρώπη, δημιουργήθηκε ένα αντίβαρο υψηλών θερμοκρασιών, ώστε το ίδιο ψύχος να μην μεταφερθεί προς τα εδώ! Είναι αυτό που λέμε ότι η φύση φροντίζει για την ισορροπία των πάντων…

Αλλά αφήνουμε τον Πατρινό Μετεωρολόγο να το εξηγήσει πιο αναλυτικά, το τι ακριβώς συνέβη:

«Πρώτα απ’ όλα να δούμε τι ακριβώς έγινε στις ΗΠΑ. Στο Μαϊάμι, για παράδειγμα, είχαμε το πρωτόγνωρο των 10 βαθμών Κελσίου ως χαμηλότερη μέγιστη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί ποτέ! Το πιο περίεργο ήταν το πόσο απότομα έγινε η πτώση θερμοκρασίας. Μέσα σε λίγες ώρες. Σε ορισμένες περιπτώσεις, υπήρξε απότομη κατάβαση μέσα σε μια ώρα μόλις! Και επειδή στις ΗΠΑ δεν υπάρχει οροσειρά που να εμποδίζει το ψύχος, εμφανίστηκε με ένταση που καταγράφεται μια φορά στα 50 χρόνια»!

Και τώρα περνάμε στην Ευρώπη. Σύμφωνα με τον κ. Σερέτη, «η ένταση ψύχους στις ΗΠΑ δημιούργησε την άνοδο υψηλών βαρομετρικών πιέσεων στην Ευρώπη. Δημιούργησε, δηλαδή, έναν αντικυκλώνα που λειτουργεί σαν τείχος που εμποδίζει κάθε χαμηλό βαρομετρικό να έρθεις προς εμάς. Μια ‘αλυσίδα’ της φύσης, της τροπόσφαιρας εν προκειμένω».

Συνεχίζοντας την ανάλυση, ο Πατρινός Μετεωρολόγος τονίζει ότι αναφορικά με την κλιματική αλλαγή εκείνο που μας πρέπει να μας ανησυχεί είναι η υπερθέρμανση του εδάφους. «Διότι αυτό οδηγεί ρεύματα σε ανώτερο ύψος στην τροπόσφαιρα (περίπου στα 12 χλμ) και έτσι οι αραιοχείμαρροι, τα τροπικά ρεύματα, δηλαδή, από την Αφρική, απλώνοντας σε μεγαλύτερα πλάτη. Και πλέον έχουν φτάσει πολύ βορειότερα απ’ ότι συνήθως».

 

Από την έντυπη έκδοση της Αχαϊκής Πολιτείας:

4 1 e1672741590687

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top