ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Πτήσεις στο αεροδρόμιο του Αράξου όλο τον Οκτώβριο!

3675018
Σύμφωνα με τον αερολιμενάρχη του αεροδρομίου του Αράξου Γιώργο Γκουβίτσα οι πτήσεις συνεχίζονται και σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει βγει για το επόμενο διάστημα θα συνεχιστούν όλο τον Οκτώβριο.

Πρόκειται για επισκέπτες που έρχονται στην Δυτική Ελλάδα με τη μορφή τσάρτερ, δηλαδή με γκρουπ τουριστών που καταφτάνουν στην περιοχή μας, αλλά και στη Νότια Πελοπόννησο, έχοντας βρει φθηνά τουριστικά πακέτα λόγω τέλους σεζόν.

Οι τουρίστες αυτοί δεν έρχονται τόσο στην Αχαΐα, αλλά πηγαίνουν κυρίως στα μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα της Ηλείας που παραμένουν ανοικτά, ενώ άλλοι έχουν προορισμό τους τη Μεσσηνία, εκεί που ο τουρισμός συνεχίζεται κανονικά και υπάρχει ακόμα και τις μέρες που διανύουμε μεγάλη επισκεψιμότητα.

Οι ξένοι επισκέπτες προέρχονται κυρίως από την Γερμανία και τις χώρες της Βόρειας Ευρώπης, τη Σουηδία, την Νορβηγία και την Φιλανδία, αλλά και τη Δανία, αγορές που συνηθίζουν να έρχονται στην Ελλάδα, μετά το τέλος του καλοκαιριού και κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου.

Στην Αχαΐα πάντως τα περισσότερα από τα εποχικά ξενοδοχεία έχουν ήδη κλείσει και τα μόνα που εξακολουθούν να λειτουργούν είναι το ξενοδοχειακό συγκρότημα ενός μεγάλου ομίλου, στην Δυτική Αχαΐα, αλλά και ένα ακόμα στην Καλόγρια.

Το γεγονός όμως και μόνο ότι το αεροδρόμιο του Αράξου εξακολουθεί να δέχεται πτήσεις και ενώ βρισκόμαστε ήδη στις αρχές του Οκτωβρίου είναι ενθαρρυντικό και δείχνει ότι η φετινή καλοκαιρινή σεζόν κλείνει με θετικό τρόπο, παρόλο που η προσέλευση των ξένων τουριστών ήταν μικρή σε σύγκριση με τα χρόνια πριν από την πανδημία.

You may also like

Comments are closed.