ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Πτώση ελικοπτέρου στη Σάμο: «Μια ριπή ανέμου μας έφερε τούμπα» – Συγκλονίζει ο μηχανικός που διασώθηκε

Facebook
Twitter

Συγκλονίζει ο Μολδαβός μηχανικός που διασώθηκε μετά την πτώση του ελικοπτέρου με τους δυο νεκρούς στη Σάμο.

Ο διασωθείς περιέγραψε τις δραματικές στιγμές λέγοντας πως όταν κατέβηκαν να πάρουν νερό, μια ριπή αέρα χτύπησε το αεροσκάφος και τους έφερε τούμπα. «Μια ριπή ανέμου μας έφερε τούμπα», έλεγε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με όσα θυμάται ανέφερε ότι βγήκαν όλοι από το ελικόπτερο κατά την πρόσκρουση ωστόσο στην συνέχεια χάθηκαν.

Όσον αφορά στους νεκρούς εικάζεται ότι ο ένας πιθανότατα να πνίγηκε και ο άλλος να χτύπησε στο κεφάλι και να μην μπορούσε να αντιδράσει.

Η σύζυγος ενός από τους επιζώντες είναι στο νησί και βρίσκεται μαζί του στο νοσοκομείο. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Μολδαβός μηχανικός είναι σε πολύ καλή κατάσταση, ενώ στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε και ο δεύτερος Μολδαβός.

Το χρονικό της τραγωδίας

Το ελικόπτερο επιχειρούσε να σβήσει τη μεγάλη φωτιά στη Σάμο έπεσε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες στη θαλάσσια περιοχή Πλάκα νοτιοδυτικά του νησιού έχοντας τέσσερις επιβαίνοντες το απόγευμα της Τετάρτης (13.07.2022).

Νεκροί είναι ο ΄Ελληνας σύνδεσμος και τον συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου, ενώ σώοι και καλά στην υγεία τους είναι ο μηχανικός του ελικοπτέρου που είναι Μολδαβός και ο χειριστής επίσης Μολδαβός που ήταν ο τελευταίος που διασώθηκε κολυμπώντας στην ακτή.

Στην επιχείρηση για την έρευνα και τον εντοπισμό των επιβαινόντων του ελικοπτέρου συμμετείχαν τέσσερα πλωτά σκάφη του λιμενικού, ένα ναυαγοσωστικό, ιδιωτικά σκάφη, δύο ελικόπτερα του πολεμικού ναυτικού και ένα της πολεμικής αεροπορίας.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top