ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΟΛΙΤΕΙΑ

«Ήσουν ο γιος που θα ήθελε κάθε μάνα» -Σπαρακτικό αντίο των γονιών του υποσμηναγού Τουρούτσικα

MHTERA

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης γράφεται αυτήν την ώρα η τελευταία πράξη του δράματος της συντριβής του μοιραίου F-4 Phantom στην Ανδραβίδα στις 30 Ιανουαρίου, καθώς τελείται η εξόδιος ακολουθία του υποσμηναγού Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου. Νωρίτερα έφθασε το σκεπασμένο με την ελληνική σημαία φέρετρο στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία Τριπόλεως. Το παρών δίνουν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, τον οποίο συνοδεύει ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας.

Οι γονείς του απευθύνουν αυτήν την ώρα το τελευταίο αντίο.

Η μητέρα συντετριμμένη μιά αυτήν την ώρα μιλά για την απώλεια του γιού της Πέθανε υπέρ πατρίδος, Αθάνατος, είπε με λυγμους.

“Δεν ξέρως πώς ενας κυνικός σαν εμένα γέννησε ένα τέτοιο άνθρωπο. Ο Μάριος είχε καταφέρει να εκμηδενίσει το φόβο από το λεξιλόγιο του υπηρχε μόνο το εσείς. Επλίζω η πατρίδα να τον μνημονεύει” είπε ο πατέρας του κλαίγοντας

Το φέρετρο με τη σορό του υποσμηναγού που έφεραν στα χέρια φίλοι του πέρασε μπροστά από τα παραταγμένα αγήματα και υπό τον ήχο παρατεταμένων χειροκροτημάτων και πένθιμων ύμνων οδηγήθηκε στην εκκλησία.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

tripoli kideia yposminagos

Στην αγκαλιά της Αρκαδικής γης θα οδηγηθεί σήμερα το μεσημέρι ο 29χρονος Υποσμηναγός, Μάριος – Μιχαήλ Τουρούτσικας, ο οποίος έχασε τη ζωή του το πρωί της περασμένης Δευτέρας, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης με μαχητικό αεροσκάφος Phantom F-4 και αφετηρία το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ανδραβίδας.

phantom1 touroutsikas

Η εξόδιος ακολουθία για τον υποσμηναγό Μάριο-Μιχαήλ Τουρούτσικα θα τελεστεί στις 10:30 σήμερα το πρωί στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία Τριπόλεως, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ η ταφή του θα πραγματοποιηθεί στο κοιμητήριο Αγίου Ιωάννη Πικερνίου. Το «παρών» θα δώσει και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας ο οποίος συνοδεύεται από τον πρώην Υπουργό Άμυνας, Βαγγέλη Αποστολάκη.

Οι γονείς του άτυχου υποσμηναγού που κλήθηκαν να αναγνωρίσουν τη σορό του παιδιού τους, ευρισκόμενοι μπροστά σε άλλη μια ακόμη τραγική παράμετρο μετά το χαμό του, έφτασαν στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία στην Τρίπολη λίγο μετά τις 09:30 κρατώντας αγκαλιά την φωτογραφία του αδικοχαμένου παιδιού τους.

You may also like

Comments are closed.