ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Pulse: Ανησυχία για την ακρίβεια, εμπιστοσύνη στη Ν.Δ. στις κρίσεις

Facebook
Twitter
Στο κατώφλι του δύσκολου χειμώνα, η ανησυχία για την ακρίβεια παραμένει το νούμερο ένα θέμα που απασχολεί τους πολίτες. Αυτό προκύπτει από την τελευταία δημοσκόπηση της Pulse, που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του ΣΚΑΪ το διάστημα 19-22 Νοεμβρίου. Στο ερώτημα «πόσο σας απασχολούν οι αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα», το 88% δηλώνει «πολύ» και «αρκετά».

Στα ίδια επίπεδα και σε ποσοστό 87% και 86% προβληματίζονται οι πολίτες από τις ανατιμήσεις στα καύσιμα και στα τρόφιμα, αντιστοίχως. Η εγκληματικότητα, τα ελληνοτουρκικά και το μεταναστευτικό ακολουθούν. Μπορεί στην τελευταία θέση της λίστας να είναι οι τηλεφωνικές υποκλοπές, ωστόσο περίπου ένας στους δύο ερωτηθέντες (47%) δηλώνει την ανησυχία του για το θέμα.

Τα αντανακλαστικά της κυβέρνησης στην ανάσχεση της ακρίβειας φαίνεται πως είναι το μεγάλο της όπλο για να κρατάει τον ΣΥΡΙΖΑ σε απόσταση ασφαλείας. Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων η Ν.Δ. χάνει μισή μονάδα σε σχέση με τη μέτρηση του Οκτωβρίου και αποτυπώνεται στο 33%. Στο 7% είναι η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ, που μένει στάσιμος στο 26%. Σταθερά παραμένουν το ΠΑΣΟΚ στο 11,5%, το ΚΚΕ στο 5,5% και η Ελληνική Λύση στο 4%. Το ΜέΡΑ25 με 3% εμφανίζεται ενισχυμένο κατά μισή μονάδα.Δημοσκόπηση Pulse: Ανησυχία για την ακρίβεια, εμπιστοσύνη στη Ν.Δ. στις κρίσεις-1

Στο 7% το προβάδισμα της Ν.Δ. έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Η προεκλογική περίοδος έχει λάβει ήδη αρχηγικά χαρακτηριστικά, συνεπώς αυτό που μετράει είναι η γνώμη των πολιτών για το ποιος μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα τις μεγάλες κρίσεις. Τα θέματα ανάπτυξης και οικονομίας μπορεί να τα αντιμετωπίσει καλύτερα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse, o Κυριάκος Μητσοτάκης κατά 35%, ο Αλέξης Τσίπρας κατά 26% και ο Νίκος Ανδρουλάκης κατά 10%. Ιδια είναι περίπου η εικόνα για την ενεργειακή κρίση, όμως εκεί που υπερτερεί πολύ ο πρωθυπουργός είναι στην εξωτερική πολιτική και στην άμυνα. Υπέρ της διαχειριστικής ικανότητάς του τάσσεται το 43% των ερωτηθέντων. Τον Αλέξη Τσίπρα προτιμά το 26% και τον Νίκο Ανδρουλάκη το 6%. Οι υποθέσεις των παρακολουθήσεων και της διαγραφής του Ανδρέα Πάτση από τη Ν.Δ. φαίνεται πως έχουν λειτουργήσει υπέρ του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς το 28% υποστηρίζει πως μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα ζητήματα διαφάνειας, έναντι 27% του Κυριάκου Μητσοτάκη και 12% του Νίκου Ανδρουλάκη.

Παράσταση νίκης

Στον σημαντικό δείκτη της παράστασης νίκης, που καθορίζει το περιβάλλον μέσα στο οποίο η χώρα κάθε φορά οδηγείται στις κάλπες, δεν υπάρχει κάποια ουσιαστική μεταβολή. Οι πολίτες, ανεξαρτήτως προτίμησης κόμματος, πιστεύουν σε ποσοστό 55% πως η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές και σε ποσοστό 27%, ο ΣΥΡΙΖΑ.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top