ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Πύργος: Αρχίζουν εργασίες για την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου

ANAPLASH EPARXEIO
Με την δημιουργία του εργοταξίου ξεκίνησαν από χθες, οι εργασίες για την ανάπλαση/θωράκιση του λόφου του Επαρχείου στον Πύργο.

Συνεργεία της ανάδοχου εταιρεία διαμορφώνουν-οριοθετούν το εργοτάξιο έτσι ώστε μετά τις 15 Αυγούστου 2021 να ξεκινήσουν εντατικότερα οι εργασίες.

Σημειώνεται πως το μεγάλο έργο χρηματοδοτείται από την ΟΧΕ στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ Δυτικής Ελλάδας, και το συμβατικό του αντικείμενο είναι ύψους 1,8 εκατ. ευρώ

Μιλώντας για την συγκεκριμένη εξέλιξη ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Πύργου, Γιάννης Αργυρόπουλος, ανέφερε ότι «Οι εργασίες ξεκίνησαν με τρόπο που δεν θα διαταράξει εν μέσω καλοκαιριού τη πρόσβαση στην κεντρική πλατεία και στο Επαρχείο και φυσικά η τοπική οικονομία αφού όλοι γνωρίζουμε ότι πρόκειται για ένα σημείο όπου πολλοί συμπολίτες μας ασκούν οικονομικές δραστηριότητες.

Παράλληλα έχουν προγραμματιστεί και διάφορες εκδηλώσεις που θα διεξαχθούν απρόσκοπτα καθώς υπάρχει συμφωνία με τον εργολάβο το εργοτάξιο να στηθεί στο μέρος της πλατείας που δεν θα εμποδίζει την πραγματοποίηση τους».

You may also like

Comments are closed.