ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πύργος Ηλείας: ”Μονοπάτι Εκεχειρίας” – Συνάντηση με τον Δήμαρχο

DHMOS MONOPATI 2 1068x990 1
Με στόχο την αναβάθμιση στο παγκόσμιο επικοινωνιακό σύστημα και αθλητικό στερέωμα της αξίας του Μονοπατιού της Εκεχειρίας, ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος συναντήθηκε με την πρόεδρο της «Συμπολιτείας Ολυμπίας» κα Σοφία Χίντζιου-Κοντογιάννη.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην κοινότητα Χειμαδιού, εκεί που περνά το Μονοπάτι της Εκεχειρίας και ενώνει την διοργανώτρια πόλη των Αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων, την Αρχαία Ήλιδα με τον χώρο τέλεσης των Αγωνισμάτων, την Αρχαία Ολυμπία. Μια διαδρομή 50 χλμ στην οποία αναβιώνει κάθε χρόνο το Ολυμπιακό ιδεώδες με τη συμμετοχή εκατοντάδων αθλητών και περιπατητών, οι οποίοι διανύουν αυτή την Οικοτουριστική διαδρομή.

Ήδη, όπως ενημέρωσε  η κα Χίντζιου-Κοντογιάννη τον δήμαρχο Πύργου, έχουν τοποθετηθεί και οι τελευταίες πινακίδες που δείχνουν την διαδρομή του Μονοπατιού και παρέχουν όλες τις πληροφορίες στους δρομείς και περιπατητές. Το επόμενο διάστημα θα ολοκληρωθεί η βατότητα του μονοπατιού στο συγκεκριμένο σημείο με εργασίες που θα υλοποιήσει ο δήμος Πύργου, ενώ στα άμεσα σχέδια είναι η δημιουργία μικρών στάσεων ανάπαυσης των αθλητών με παγκάκια.

You may also like

Comments are closed.

1301809 ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

28η Οκτωβρίου: Ζωντανά η Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών

Ζείτε ζωντανά την Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών ...