Πύργος Ηλείας: ”Μονοπάτι Εκεχειρίας” – Συνάντηση με τον Δήμαρχο

Facebook
Twitter
Με στόχο την αναβάθμιση στο παγκόσμιο επικοινωνιακό σύστημα και αθλητικό στερέωμα της αξίας του Μονοπατιού της Εκεχειρίας, ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος συναντήθηκε με την πρόεδρο της «Συμπολιτείας Ολυμπίας» κα Σοφία Χίντζιου-Κοντογιάννη.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην κοινότητα Χειμαδιού, εκεί που περνά το Μονοπάτι της Εκεχειρίας και ενώνει την διοργανώτρια πόλη των Αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων, την Αρχαία Ήλιδα με τον χώρο τέλεσης των Αγωνισμάτων, την Αρχαία Ολυμπία. Μια διαδρομή 50 χλμ στην οποία αναβιώνει κάθε χρόνο το Ολυμπιακό ιδεώδες με τη συμμετοχή εκατοντάδων αθλητών και περιπατητών, οι οποίοι διανύουν αυτή την Οικοτουριστική διαδρομή.

Ήδη, όπως ενημέρωσε  η κα Χίντζιου-Κοντογιάννη τον δήμαρχο Πύργου, έχουν τοποθετηθεί και οι τελευταίες πινακίδες που δείχνουν την διαδρομή του Μονοπατιού και παρέχουν όλες τις πληροφορίες στους δρομείς και περιπατητές. Το επόμενο διάστημα θα ολοκληρωθεί η βατότητα του μονοπατιού στο συγκεκριμένο σημείο με εργασίες που θα υλοποιήσει ο δήμος Πύργου, ενώ στα άμεσα σχέδια είναι η δημιουργία μικρών στάσεων ανάπαυσης των αθλητών με παγκάκια.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top