ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Πύργος: Θλίψη για την 38χρονη Γεωργία που παρασύρθηκε από χείμαρρο – Αγνοείται ο σύντροφός της

Facebook
Twitter

Το ύψος του νερού φτάνει μέχρι τα κάγκελα της γέφυρας. Το αυτοκίνητό ανατρέπεται και το ζευγάρι για ώρες παραμένει αγνοούμενο.

Το πρώτο φως της ημέρας έρχεται να επιβεβαιώσει τους φόβους. Η 38χρονη Γεωργία εντοπίζεται νεκρή περίπου 500 μέτρα μακριά από το αυτοκίνητο που επέβαινε κι παρασύρθηκε από ορμητικό χείμαρρο, πάνω στη γέφυρα του ποταμού έξω από το Πλουτοχώρι του Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων.

Ο σύντροφός της που οδηγούσε το μοιραίο όχημα παραμένει αγνοούμενος, με την περιοχή να έχει γεμίσει από διασώστες, τηλεοπτικές κάμερες αλλά και συγγενείς του ζευγαριού.

Από μια άστοχη απόφαση. Μια λάθος εκτίμηση της κατάστασης που έφερε την τραγωδία, όταν αργά χθες το βράδυ, ο 45χρονος αποφάσισε να συνεχίσει με το αυτοκίνητο παρά την κακοκαιρία, για να περάσει τη γέφυρα και να φτάσει στο χωριό. Τα ορμητικά νερά όμως παρέσυραν το όχημα και το έριξαν στο ποτάμι που είχε υπερχειλίσει.

Στο Live News μιλούν στενοί συγγενείς και φίλοι του ζευγαριού. Άνθρωποι που θρηνούν για τον χαμό της Γεωργίας και άτομα που προσεύχονται να γίνει ένα μεγάλο θαύμα κι να βρεθεί ζωντανός ο αγνοούμενος σύντροφός της. Οι ελπίδες για κάτι τέτοιο όμως είναι πλέον απειροελάχιστες.

«Είχε βγει πάνω στον δρόμο και τους παρέσυρε. Δεν ξέρω αν είχαν πάρει μέτρα, τι είχαν κάνει εκεί, δεν ξέρω, δεν ξέρω. Ότι ήταν οδηγός, ήταν έμπειρος οδηγός. Ήταν 40 χρόνια ταξιτζής».

Ο πατέρας της 38χρονης είναι συντετριμμένος. Ειδοποιήθηκε νωρίς το πρωί πως η κόρη του έχασε τη ζωή της και περιμένει να μάθει όλα όσα έγιναν τη νύχτα.

«Δεν ξέρω(σ.σ. αν το σημείο είναι απόκρημνο). Δεν πήγα και ούτε θα πάω. Δεν ξέρω, δεν ξέρω. Σήμερα το πρωί την  βρήκαν την κόρη μου. Ήταν πολύ κοντά, δεν ήταν 500 μέτρα».

Οι στενοί συγγενείς της Γεωργίας απαρηγόρητοι. Όλοι προσπαθούν να καταλάβουν μέσα στον πόνο τους, τους ήταν ο λόγος που το ζευγάρι αποφάσισε να συνεχίσει και να ρισκάρει.

«Μόλις είδαμε ότι πρόκειται για την  κουνιάδα μου από τις περιγραφές, το χωριό που έμενε με τον αρραβωνιαστικό της και κάπου έγραψαν και για ταξί, αν και τελικά δεν ήταν ταξί από ότι φαίνεται ωστόσο ήταν οδηγός ταξί, πήγε το μυαλό μας. Είδαμε κλειστά τας κινητά και περιμέναμε μήπως υπάρξει κάποια θετική εξέλιξη», είπε ο γαμπρός του θύματος.

Αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν στο Live News σκηνές που έζησαν και είδαν με τα μάτια τους. Το αυτοκίνητο παρασύρεται και κινείται ακυβέρνητο. Οι πόρτες οδηγού και συνοδηγού μπλοκάρουν και το ζευγάρι δεν καταφέρνει να διαφύγει εκείνα τα δραματικά και κρίσιμα δευτερόλεπτα.

Το ύψος του νερού φτάνει μέχρι τα κάγκελα της γέφυρας. Ο 45χρονος οδηγός τηλεφωνεί για βοήθεια αλλά είναι αργά. Έχει ήδη εγκλωβιστεί και δεν μπορεί να βρει διέξοδο διαφυγής.

«Δεν ξέρουμε τώρα για ποιο σκοπό μπορεί να μετακινήθηκαν. Δεν ξέρω μπορεί να πήγαν για κάπου πολύ κοντά, κάπου πολύ μακριά, κάποιο ταξίδι δεν ξέραμε να πήγαιναν».

Το ζευγάρι βρίσκεται σε κατάσταση πανικού. Ο 45χρονος από τη θέση του οδηγού και η 38χρονη από εκείνη της συνοδηγού προσπαθούν να ανοίξουν τις πόρτες, αλλά έχουν μπλοκάρει.

Μέσα στη νύχτα, με το ύψος των νερών να μεγαλώνει διαρκώς το ακυβέρνητο όχημα καταλήγει σε αυτό το σημείο και στη συνέχεια στο κενό.

Όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες, ένα κύμα υδάτινου όγκου κόλλησε αρχικά το μοιραίο όχημα στα κάγκελα και ένα δεύτερο αμέσως μετά το χτύπημα, το ανέτρεψε και το έριξε από ύψος στο κενό.

Στην περιοχή έχει σημάνει συναγερμός. Η κινητοποίηση των διασωστών είναι ταχύτατη, αλλά τα περιθώρια που έχουν είναι ελάχιστα.

Η 38χρονη που σκοτώθηκε ακαριαία και ο 45χρονος, επαγγελματίας οδηγός, είχαν αρραβωνιαστεί και σκέφτονταν τον γάμο τους. Το νήμα της ζωής τους κόπηκε πρόωρα και αναπάντεχα.

Οι έρευνες στην περιοχή συνεχίζονται για τον εντοπισμό του 45χρονου. Μέσα στο μοιραίο αυτοκίνητο βρέθηκαν προσωπικά του αντικείμενα, αλλά όχι και ο ίδιος.

«Δεν πήγαιναν ταξίδι»

Αποκλειστικά στο Live News μίλησε η αδερφή της 38χρονης Γεωργίας, η οποία βρίσκεται σε σοκ. Όπως είπε η ίδια, οι γονείς τους είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

«Το μόνο που λέμε είναι ότι χάσαμε την Γεωργία, δεν μπαίνουμε σε λεπτομέρειες, πώς, που πήγαιναν. Κοντά είναι το σπίτι τους στο Πλουτοχώρι. Δεν πηγαίναν ταξίδι. Μένανε εκεί κοντά, το Πλουτοχώρι είναι το χωριό του Νίκου. Έχω μάθει από site ότι κάποιος τους είδε από πίσω, που ήξερε τον Νίκο που είναι οδηγός ταξί και έτσι κάλεσε κατευθείαν την πυροσβεστική και πήγαν κατευθείαν στο σημείο».

«Η μαμά μου είναι χάλια και ο μπαμπάς προσπαθεί να κρατήσει την ψυχραιμία του, γιατί η μαμά μου είναι χάλια», είπε και στη συνέχεια ανέφερε πως ο σύντροφος της 38χρονης είναι έμπειρος οδηγός:

«Ήταν μαζί από παιδιά και ήταν η αδελφή μου, πάρα πολύ καλή και αγαπούσε πολύ τα παιδιά. Είναι έμπειρος, πάρα πολύ έμπειρος οδηγός είναι ο Νίκος, δηλαδή για να βρέθηκε σε κίνδυνο σημαίνει ότι πραγματικά δεν μπορούσε να κάνει τίποτα».

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 45χρονου

Ο Μιχάλης Μπίρλης, πρόεδρος κοινότητας Πλουτοχωρίου, μίλησε στο LIVE NEWS για τις έρευνες.

«Το γεφύρι είναι γύρω στα 15 μέτρα αλλά 10 μέτρα πριν το γεφύρι το αυτοκίνητο εγκλωβίστηκε. Το αυτοκίνητο έγερνε και του έλεγαν τα παιδιά να φύγουν πίσω. 15 λεπτά έμεινε. Πήρα την Πυροσβεστική και με το που έφτασε, βγήκε το ποτάμι και το σήκωσε το αμάξι. Το γεφύρι είναι προβληματικό, το έχουμε πει. Ήρθε υπερβολικό το νερό και το πήγαινε σαν βάρκα. Έπαιρνε τηλέφωνο και ζητούσε βοήθεια όταν έσπασαν τα αναχώματα και έγειρε το αμάξι. Αλλά δεν έβγαινε από το αμάξι. Θα γλιτώνανε εάν έβγαινε. Το πήρε το ποτάμι μετά το αμάξι και μετά χάθηκε. Δεν έχει έρθει ποτέ τόσο νερό. Το σπίτι του είναι στα 200 μετρά από εδώ. Ήταν καλός οδηγός, πώς την πάτησε δεν μπορώ να καταλάβω».

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top