ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΟΛΙΤΕΙΑ

«Πύρινος Αρμαγγεδών»: 40 ενεργά μέτωπα, 81 πυρκαγιές σε όλη την Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο

fotia19
Ολοκληρώθηκε η έκτακτη ενημέρωση από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά για την εξέλιξη των σημερινών πυρκαγιών.

Συνολικά καταγράφηκαν 81 δασικές πυρκαγιές λόγω των δύσκολων καιρικών συνθηκών.

Ο κ. Χαρδαλιάς έκανε λόγο για δύσκολες καιρικές συνθήκες που έφτασαν τους 45 βαθμούς Κελσίου με υγρασία 10% και ριπές ανέμων που έφτασαν και τα 6 μποφόρ. Στην περιοχή της Βαρυμπόμπης επιχειρούν 520 πυροσβέστες με 150 οχήματα.

Τόνισε ότι αντιμετώπισαν 315 περιπτώσεις απεγκλωβισμού και απομάκρυνσης ανθρώπων. Έχουν αποσταλεί 5 sms από το 112, συν ένα τώρα.

Η πυρκαγιά, το βράδυ της Τρίτης επικεντρώνεται σε τρία μέτωπα: στην Βαρυμπόμπη, τις Αδάμες και τους Θρακεμακεδόνες.

Χαρακτήρισε «επικίνδυνη πυρκαγιά», μιλώντας για «ακραίο καιρικό φαινόμενο» που αντιμετωπίζει η χώρα μας.
Αυτήν τη στιγμή υπάρχουν 40 ενεργά μέτωπα, ενώ συνολικά εκδηλώθηκαν 81 πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς στην έκτακτη ενημέρωση για την εξέλιξη των σημερινών πυρκαγιών.

 

Οι ώρες είναι κρίσιμες και οι συνθήκες εξαιρετικά επικίνδυνες, η χώρα μας βιώνει ένα ακραίο καιρικό φαινόμενο, έναν από τους χειρότερους καύσωνες των τελευταίων 40 ετών που δυστυχώς ήδη ζούμε τις επώδυνες συνέπειές του

Απόλυτη προτεραιότητα να σώσουμε κάθε ανθρώπινη ζωή. Πάντα προσπαθούμε να διαφυλάξουμε τις περιουσίες και ότι το μυαλό μας είναι πάντα στο φυσικό περιβάλλον, μπροστά όμως στον κίνδυνο η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω και πέρα από οτιδήποτε άλλο

Ο κ. Χαρδαλιάς κάλεσε όσους πυρόπληκτους πολίτες επιθυμούν να καλέσουν στο 1135 για να τους καθοδηγήσουν σε ξενοδοχεία, καθώς έχουν εξασφαλιστεί δεκάδες δωμάτια.

«Οι δύσκολες καιρικές συνθήκες δεν μας βρίσκουν απροετοίμαστους», δήλωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ενώ αναφερόμενος στις εκκενώσεις μίλησε για «υποδειγματικό τρόπο» διεξαγωγής τους.

 

You may also like

Comments are closed.