ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Δυτική Ελλάδα: Σε ακραίο κίνδυνο πυρκαγιάς σύμφωνα με τον χάρτη της Copernicus

Facebook
Twitter

Με ακραίο κίνδυνο πυρκαγιάς έχει σημανθεί το μεγαλύτερο τμήμα του λεκανοπεδίου της Αττικής, η Δυτική Ελλάδα και η Λακωνία βάσει του χάρτη που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η υπηρεσία Copernicus της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μάλιστα, σε κατάσταση πολύ ακραίου κινδύνου βρίσκονται περιοχές της Αχαΐας και της Ηλείας, όπως επίσης και ο Έβρος.

Όπως δείχνει και ο χάρτης που ανήρτησε η υπηρεσία Copernicus, οι χώρες της Μεσογείου έχουν βαφτεί σε έντονο κόκκινο και μωβ, αποτυπώνοντας με αυτό τον τρόπο τον υψηλό κίνδυνο που διατρέχουν να βρεθούν υπό το έλεος των πυρκαγιών.

ΣΤΟ ΚΙΤΡΙΝΟ ΣΗΜΕΡΑ Η ΑΧΑΙΑ

Σε βαθμό επικινδυνότητας υψηλό (3άρι) βρίσκεται σήμερα η Αχαΐα όπως και όλη η Δυτική Ελλάδα, σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς.

Σήμερα, θα είναι πολύ υψηλός ο κίνδυνος σε Αττική, Κύθηρα, νότια Εύβοια και Αργολίδα, καθώς επίσης η Κορινθία και η Λακωνία.

Σε πλήρη επιφυλακή βρίσκονταν από νωρίς χθες το πρωί εκτός από τις πυροσβεστικές και οι αστυνομικές δυνάμεις για την αποτροπή πυρκαγιών στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας και της Αχαΐας καθώς ο νομός μας βρισκόταν στην κόκκινη ζώνη.

Οι εντολές από την τοπική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. ήταν σαφείς για συνεχείς περιπολίες κοντά σε δασικές εκτάσεις, καθώς επίσης οι αστυνομικοί να προχωρούν σε ελέγχους υπόπτων ατόμων με στόχο την αποτροπή εμπρησμού.

Ανάλογες περιπολίες για τον εντοπισμό εστιών φωτιάς πραγματοποιούν και πυροσβέστες που με οχήματα βρίσκονται σε επίκαιρα σημεία, ενώ σημαντικό ρόλο στον τομέα της πρόληψης εκτός από τον μηχανισμό της πολιτικής προστασίας διαδραματίζουν τα μέλη των εθελοντικών ομάδων δασοπροστασίας και δασοπυρόσβεσης.

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top