ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΥΓΕΙΑ

8 ανεμβολίαστοι πυροσβέστες εκτός 6ης ΕΜΑΚ (54 σ’ όλη τη χώρα) – Τι απαντά ο πρόεδρος των πυροσβεστών Β. Φερτάκης, τι δηλώνει ο αρχηγός Π.Σ.

emak
8 ανεμβολίαστοι πυροσβέστες μετακινούνται από την 6η ΕΜΑΚ προς άλλους πυροσβεστικούς σταθμούς των διοικητικών ορίων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην οποία ανήκουν (εντός Αχαΐας δηλαδή).

Ήδη για την αντικατάστασή τους έχουν επιλεγεί 3 εμβολιασμένοι πυροσβέστες (ένας από την υπηρεσία της ΒΙ.ΠΕ. και ο ένας από το πεζοπόρο τμήμα) ωστόσο απομένει να βρεθούν άλλοι 5 εμβολιασμένοι συνάδελφοί τους.

Σχολιάζοντας την εξέλιξη o Πρόεδρος των Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Δυτικής Ελλάδας, Ζακύνθου, Κεφαλονιάς, Βασίλης Φερτάκης, τόνισε ότι από τα 8 άτομα οι 6 δεν προχώρησαν σε εμβολιασμό ενώ από τους υπόλοιπους δύο, ο ένας έχει εμβολιαστεί αλλά εναντιώνεται στην υποχρεωτικότητα ενώ ο δεύτερος έχει νοσήσει από κορωνοϊό άρα έχει αναπτύξει αντισώματα!

Μιλώντας πριν από λίγο ο κ. Φερτάκης στο politeianews.gr δήλωσε:

148756097 1539632086234690 154592857359433753 n

 

“Σε κάθε περίπτωση με την υλοποίηση της διαταγής του Α.Π.Σ, δεν λύνεται το πρόβλημα του εμβολιασμού στο Πυροσβεστικό Σώμα! Διαφωνώ με το ύφος, την διατύπωση και την διαδικασία! Συνεπώς, ΝΑΙ στον εμβολιασμό, με επιμονή στην ενημέρωση, με σχέδιο και στρατηγική προκειμένου να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα”.

Θυμίζουμε ότι και προ εβδομάδων ο κ. Φερτάκης είχε δηλώσει στην εφημερίδα “ΠΟΛΙΤΕΙΑ” και στο politeianews.gr, ότι το πρόβλημα δεν αφορά τον εμβολιασμό αλλά τον τρόπο με τον οποίο επιχειρήθηκε να γίνει υποχρεωτικός στο Σώμα, με “τιμωρία” τις εσωτερικές μετακινήσεις.

Είναι ήδη γνωστό ότι πυροσβέστες έχουν κινηθεί ήδη δικαστικά εναντίων της επίμαχης διαταγής του αρχηγού του ΠΣ που καθιστούσε υποχρεωτικό τον εμβολιασμό στην ΕΜΑΚ, με το δικαστήριο σε πρώτο βαθμό να μην τους δικαιώνει και να κρίνει σύννομη την απόφαση του Αρχηγού.

 

52 ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ Σ’ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ – ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ Π.Σ.

Συνολικά 54 πυροσβέστες από τις 8 ΕΜΑΚ της χώρας παίρνουν μετάθεση, επειδή αρνήθηκαν να εμβολιαστούν.

Από αυτούς, οι 19 υπηρετούν στην Αττική στην 1η ΕΜΑΚ, 8 στην 6η ΕΜΑΚ Πάτρας και οι επτά στην 3η ΕΜΑΚ Κρήτης.

720 787448 aa9092fd60 83c0a43f165a6e3a

 

“Όπως έχουμε τονίσει, όλοι όσοι υπηρετούν στην ΕΜΑΚ πρέπει να είναι εμβολιασμένοι”, τονίζει στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

“Εφαρμόστηκε απλώς η σχετική διαταγή. Είχαμε δώσει ένα μεγάλο χρονικό περιθώριο σέ όσους υπηρετούν στην υπηρεσία για να εμβολιαστούν. Η ΕΜΑΚ παρέχει συνδρομή όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όποιο μέρος του κόσμου, αν κριθεί αναγκαίο. Δεν είναι δυνατόν, λοιπόν, να είναι ανεμβολίαστοι” προσθέτει ο Αρχηγός της Πυροσβεστικής.

 

 

You may also like

Comments are closed.