ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Raining Pleasure: Η επάνοδος στην Πάτρα και η ολική επαναφορά 

Facebook
Twitter
Raining Pleasure

«Η μπάντα μας δεν διαλύθηκε. Απλά, σταμάτησε να παίζει», λέει ο Vassilikos των Raining Pleasure. Του συγκροτήματος που με αφετηρία την Πάτρα διέγραψε μια εντυπωσιακή πορεία στο χώρο της εναλλακτικής ροκ και ποπ μουσικής σκηνικής και πλέον βρίσκεται σε τροχιά ολικής επαναφοράς.

Συγκρότημα που δημιουργήθηκε το 1989, αρχικά με το όνομα Rest in Peace και τον Σεπτέμβριο του 2009 γιόρτασε στην Πάτρα, στον πολυχώρο «Πολιτεία» στην Ακτή Δυμαίων, τα 20 χρόνια καλλιτεχνικής δραστηριότητας του, με μια ζωντανή εμφάνιση (με ελεύθερη είσοδο) και με προσκεκλημένους καλλιτέχνες, μεταξύ των οποίων η Δήμητρα Γαλάνη και η Έλλη Πασπαλά.

Και αμέσως μετά ήρθε το τέλος. Σόλο καριέρα ο Vassilikos, άλλες δραστηριότητες, μουσικές και έξω-μουσικές, τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος. Και όπως πρώτη έγραψε η «Πολιτεία» ήρθε τον Φεβρουάριο που μάς πέρασε η ανακοίνωση της επανένωσης του συγκροτήματος. «Είναι η πρώτη φορά μετά από 17 χρόνια που μένουμε όλοι μας στην ίδια πόλη (σ.σ. Πάτρα)», έχει πει ο Vassilikos, δίνοντας τον τόνο στο reunion της μπάντας.

Η επανεμφάνιση των Raining Pleasure έχει δυο βασικούς σταθμούς. Ο πρώτος είναι στις 3 Ιουνίου. Στον εμβληματικό χώρο της Μονής Λαζαριστών στη Θεσσαλονίκη (ώρα 9.30 μ.μ., εισιτήρια από 13 ευρώ, με κράτηση στο more. com). Και ο δεύτερος στο Θέατρο Λυκαβηττού στην Αθήνα, στις 28 Ιουνίου. Με τους: Vassilikos, φωνή, κιθάρα, μπάσο, X-Jeremy στις κιθάρες και Jay στα τύμπανα.

Σπουδαίο γεγονός για την αγγλόφωνη ελληνική μουσική σκηνή. Και επειδή η ιστορία είναι για να γράφεται και να επισημαίνεται πρόσφατα η έντυπη Lifo (Αργυρώ Μποζώνη) έγραψε ότι «η μπάντα που εμείς αργότερα γνωρίσαμε ως Raining Pleasure είχε δημιουργηθεί εκείνη τη χρονιά (σ.σ. 1990) με το όνομα Rest in Peace και πιο dark διάθεση, μέχρι που έγινε μέλος ο X-Jeremy, κατά κόσμον Βασίλης Κολοκυθάς, που φώτισε το τοπίο και άλλαξε και το όνομα του σχήματος».

Ο δε Vassilikos μετά τη Γερμανία και το Λονδίνο έχει ήδη επιστρέψει εδώ και καιρό στην Πάτρα.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top