ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Η Ράνια Σβίγκου αποκλειστικά στην “Πολιτεία” | Ποιο μήνυμα συγκράτησε από την επίσκεψη της στην Πάτρα

Facebook
Twitter

 

Του Αχιλλέα Ροδίτη

Η παρουσία της Γραμματέως της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Ράνιας Σβίγκου, στην Πάτρα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ιδίως ως προς το στίγμα που επρόκειτο να δώσει, ως νέα Γραμματέας, αλλά και τις απαντήσεις  σε εύλογα ερωτήματα σε σχέση με τους συσχετισμούς πολιτικών δυνάμεων στο νομό Αχαΐας.

Εν μέσω της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε το πρωί της Δευτέρας στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αχαΐας και της βραδινής ομιλίας της στο νότιο πάρκο της Πάτρας, η «Πολιτεία» συναντήθηκε και μίλησε μαζί της για ό,τι η ίδια αποκόμισε από τις συναντήσεις που είχε σε τοπικό επίπεδο, με παραγωγικούς φορείς, κομματικά στελέχη και πολίτες.

Άλλωστε εντελώς μακριά από τα «φώτα» της δημοσιότητας η ίδια επέλεξε να περπατήσει στην πόλη για πολλή ώρα. Συστήθηκε με επαγγελματίες, τους μίλησε αυθόρμητα, το ίδιο και με περαστικούς. Κι αυτό που πρόταξε στη συζήτηση που είχαμε μαζί της ήταν το… «δεν πάει άλλο» που όπως μας είπε: «ήταν αυτό που άκουσα στις συναντήσεις που είχα με απλό κόσμο. Ένα μεγάλο ‘δεν πάει άλλο’…».

 

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ερώτηση: Τι είδατε δηλαδή στην Πάτρα;

Απάντηση: Η Πάτρα όπως κι όλη η Ελλάδα, πλήττεται καθημερινά από τις πολιτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Από την ακρίβεια στην ενέργεια και τα αγαθά, από τον πρωτόγνωρο πληθωρισμό, αλλά και από την παντελή έλλειψη προοπτικής που χειροτερεύει την ψυχολογία. . Οι εργαζόμενοι αγωνίζονται καθημερινά να τα βγάλουν πέρα, δικαιώματα και κατακτήσεις χρόνων περιορίζονται, επικρατεί μια εργασιακή ζούγκλα και μια πρωτοφανής ασυδοσία. Και ταυτόχρονα, μεγάλα έργα υποδομής, που είχαν δρομολογηθεί από την κυβέρνησή μας, είτε έχουν παγώσει, είτε ακυρώνονται…!

 

Ερώτηση: Τι σας είπαν οι άνθρωποι της αγοράς;

Απάντηση: Οι μικρομεσαίοι και οι αυτοαπασχολούμενοι, δηλαδή η ραχοκοκαλιά της επιχειρηματικότητας στη χώρα μας, είναι αποκλεισμένοι από τα απαραίτητα χρηματοδοτικά εργαλεία, από το ΕΣΠΑ, το Ταμείο Ανάκαμψης, από τον τραπεζικό δανεισμό. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αδιαφορεί για τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών. Νοιάζεται για τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα που την στηρίζουν.

Ερώτηση: Ποιο δηλαδή μήνυμα παίρνετε μαζί σας από την Πάτρα;

Απάντηση: Ένα… μεγάλο «δεν πάει άλλο»! Αυτό δηλαδή που ακούσαμε στις συναντήσεις μας που είχαμε. Κύριε Ροδίτη, η άμεση απομάκρυνση αυτής της κυβέρνησης αποτελεί λαϊκό αίτημα και κοινωνική αναγκαιότητα, για να σταματήσει η καταστροφή και ο κατήφορος. Αυτή τη δύσκολη ώρα για τη χώρα μόνη επιλογή και ανάγκη είναι μια προοδευτική κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα που όχι μόνο μπορεί να ανακουφίσει την κοινωνία από τα μεγάλα προβλήματα της ακρίβειας, της ανεργίας και της έλλειψης προοπτικής, αλλά κυρίως να φέρει την ελπίδα, μ’ ένα συγκροτημένο και κοινωνικά δίκαιο σχέδιο ανάπτυξης και δημιουργίας.

 

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ…

Μετά την πραγματοποίηση της ομιλίας της στο νότιο πάρκο και λίγο πριν την έναρξη της συναυλίας με τον Βαγγέλη Κορακάκη, η κα Σβίγκου μας σχολίασε την προσέλευση κόσμου στην κομματική εκδήλωση, εμφανώς ικανοποιημένη από το πλήθος πολιτών που κατέκλυσαν τον χώρο.

Ερώτηση: Πώς είδατε την εκδήλωση και τον κόσμο;

Απάντηση: Ήταν μια εξαιρετικά μαζική και γεμάτη παλμό εκδήλωση υποδοχής των νέων μελών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Και επιβεβαίωσε με τον καλύτερο τρόπο το μήνυμα που παίρνουμε όλα τα στελέχη του κόμματος, κι εγώ, από τις εκδηλώσεις, τις περιοδείες, τις συναντήσεις που πραγματοποιούμε τον τελευταίο καιρό σ’ όλη τη χώρα. Το κόμμα μας δυναμώνει, μέρα με τη μέρα, μετά τις 15 Μαΐου, ριζώνει σε κάθε πόλη, σε κάθε γειτονιά, όπου χτυπά η καρδιά της κοινωνίας. Ο αριστερός, προοδευτικός, δημοκρατικός κόσμος, στην Πάτρα, την Αχαΐα και παντού, στηρίζει και δυναμώνει τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και τον Αλέξη Τσίπρα. Είναι ένα μήνυμα αισιοδοξίας, αποφασιστικότητας, ένα ισχυρό μήνυμα πολιτικής αλλαγής…

 

ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ

Αξίζει να σημειωθεί και η αναφορά της κ. Σβίγκου για το ψηφοδέλτιο της Αχαΐας για το οποίο ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η φάση εξέτασης των βιογραφικών ενδιαφερόμενων και όπως τόνισε θα έχει έντονο «άρωμα» ανανέωσης. Το ψηφοδέλτιο αναμένεται να είναι έτοιμο εντός του Αυγούστου για παν… εκλογικό ενδεχόμενο.

 

ΚΛΙΜΑ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Ικανοποίηση για την εκδήλωση στο νότιο πάρκο

2ο θέμα

Στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία πανηγυρίζουν μετά την επιτυχία της πρώτης μετά από καιρό μεγάλης κομματικής συγκέντρωσης που έγινε στο νότιο πάρκο για την υποδοχή όσων νέων γράφτηκαν στο κόμμα με αποκορύφωση την 15η Μαΐου, οπότε διεξήχθησαν οι εσωκομματικές εκλογές.

Ήταν ομολογουμένως ένα μεγάλο εγχείρημα που αρχικά προβλημάτισε κάποια απ’ τα στελέχη, όχι όμως και τον Συντονιστή Μιχάλη Σιδηρόπουλο και συνεργάτες του οι οποίοι προχώρησαν άφοβα και ολοταχώς στη διοργάνωση. «Είχαμε ήδη πάρει τα μηνύματα από τις τουλάχιστον έξι εκδηλώσεις που είχαμε ήδη κάνει σε περιοχές της Αχαΐας για να υποδεχτούμε τα νέα μέλη του κόμματος και είχαμε διαπιστώσει την έκδηλη διάθεση συμμετοχής» θα πει ο ίδιος στην «Πολιτεία».

Πράγματι, το νότιο πάρκο κατακλύστηκε από κόσμο που έμεινε ως τη μιάμιση τα ξημερώματα οπότε τέλειωσε κι η συναυλία του κ. Κορακάκη. Κεντρικό θέμα συζήτησης στα πηγαδάκια ήταν ότι η εκδήλωση πέτυχε ενώ την ίδια μέρα, την ίδια ώρα, στο κέντρο της Πάτρας ήταν σ’ εξέλιξη μια άλλη εκδήλωση, του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, με ομιλητή τον Ανδρέα Λοβέρδο.

Ήταν αναμενόμενο να γίνει αυτομάτως η σύγκριση αφού το ενδιαφέρον εστιάζεται στο πώς κινείται το εκλογικό σώμα μεταξύ των δύο κομμάτων ιδίως εδώ στην Αχαΐα. Πάντως το «στοίχημα» τώρα για την Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αχαΐας είναι η ενεργοποίηση των περίπου 6.500 στο νομό.

 

Από την έντυπη έκδοση της “Αχαϊκής Πολιτείας”:

20

 

 

 

 

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top